Procurorul DNA Lucian Papici, numit şef al Serviciului urmăriri penale în cauze de corupţie

Procurorul anticorupţie Lucian Papici – devenit celebru după ce a fost revocat prin fax de procurorul general Tiberiu Niţu exact în ziua în care îl trimisese în judecată pe vicepremierul Liviu Dragnea alături de 74 de inculpaţi în Dosarul Referendumul, stârnind un imens scandal politic, dus până la ruperea, de către preşedintele Traian Băsescu, a pactului de coabitare cu premierul Victor Ponta – a fost numit, miercuri, în unanimitate, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Mandatul lui Papici este de 3 ani, începând cu data de 20 noiembrie.

Amintim că premierul Victor Ponta a spus despre Papici că este “un mare băsist” şi că “a făcut dosare politice”, motiv pentru care Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a decis apărarea reputaţiei profesionale a procurorului anticorupţie, constatând că i-a fost afectată de declaraţiile prim-ministrului.

Totodată, procurorul Doru Ţuluş a fost numit în funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) a DNA. Mandatul său este tot pe 3 ani.

În cadrul şedinţei de miercuri, Secţia de procurori a CSM a hotărât şi numirea Mihaelei Iorga Moraru în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul Secţiei a II-a DNA. Şi mandatul său este de 3 ani.

Propunerile celor 3 magistraţi pentru ocuparea acestor funcţii au fost înaintate în cursul săptămânii trecute de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.