Protocol MKFE – Ministerul Economiei Naţionale din Ungaria, pentru formarea a 6.000 de şoferi

Asociaţia Transportatorilor Rutieri din Ungaria – MKFE a negociat, împreună cu celelalte patronate, câte o cotă de formare a şoferilor, care va merge până la 6.000 de noi posesori de carnet de conducere tip C, C+E, D şi atestatele profesionale aferente necesarului de personal, formare finanţată din fonduri guvernamentale maghiare, conform Protocolului semnat cu Ministerul ungar al Economiei Naţionale.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS>>

Protocol de Colaborare a fost semnat cu ocazia festivităţilor prilejuite de 50 de ani de existenţă a MKFE – cea mai mare asociaţie patronală a transportatorilor din Ungaria -, potrivit https://www.mkfe.hu/hu/mediamenu/hirek/aktualis-hrek/149-szakmai-lobbi/7489-ngm-%C3%A9s-az-mkfe-k%C3%B6z%C3%B6tti-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9si-meg%C3%A1llapod%C3%A1s.html

Traducere:

“Cu ocazia festivitatilor prilejuite de 50 de ani de existenta a MKFE (Asociatia Transportatorilor Rutieri din Ungaria), a  avut loc semnarea unui Protocol de Colaborare intre Ministerul Economiei Nationale (din Ungaria – n.r.) si MKFE.

In cadrul evenimentului festiv, Varga Mihály, ministrul economiei nationale si presedintele MKFE Wáberer György, mandatar al primului ministru, au semnat protocolul de finantare din partea statului a formarii profesionale si al scolarizarii soferilor profesionisti.

Guvernul (maghiar – n.r.) a emis Hotararea nr. 1560/2015. (VIII. 7.), prin care a desemnat Ministerul Economiei Nationale ca sa asigure cadrul legal si sa finanteze eforturile privind sporirea competitivitatii firmelor de transport marfa si persoane, precum si a firmelor de logistica, asigurand formarea profesionala necesara pentru a compensa lipsa acuta de soferi profesionisti”.

Iata si textul Protocolului in limba maghiara: https://www.mkfe.hu/images/cikkek/dok/egyottmokodesi_megallapodas_2015_09_19.pdf

Traducere:

Protocol de colaborare

care a intervenit intre Ministerulul Economiei Nationale (sediu: 1051 Budapesta, piata József 2-4, reprezentant Varga Mihály, ministru), in continuare NGM,

si Asociatia Transportatorilor Rutieri din Ungaria (sediu: 1149 Budapesta, str. Egressy 77, inregistrare nr. 1068 la Judecatoria Capitalei, reprezentant: Wáberer György, presedinte ) , in continuare MKFE,

– in continuare impreuna: Partile, subsemnatari la locul si ziua, in forma, conditiile si continutul de mai jos,

  1. MKFE este reprezentantul firmelor de transport intern si international de marfa si persoane cu sediul in Ungaria, fiind ornanizatia nationala profesionala, de aparare a intereselor acestora, apolitica si non-profit. In interesul transportatorilor si al logisticienilor maghiari MKFE a procedat la atentionarea Guvernului despre lipsa acuta a 6.000 soferi profesionisti si despre necesitatea asigurarii formarii acestora.
  2. Guvernul (maghiar – n.r.) a emis Hotararea nr. 1560/2015. (VIII. 7.), prin care a desemnat Ministerul Economiei Nationale ca sa asigure cadrul legal si sa finanteze eforturile privind sporirea competitivitatii firmelor de transport marfa si persoane, precum si a firmelor de logistica, asigurand formarea profesionala necesara pentru a compensa lipsa acuta de soferi profesionisti.
  3. Guvernul , din cauza necesitatii competitivitatii economiei nationale, recunoaste importanta deosebita a dezvoltarii ramurii de transport si logistica. Din aceasta cauza sprijina formarea profesionala a soferilor si contribuie activ la depasirea lipsei de personal calificat.
  4. NGM in vederea realizarii acestui deziderat asigura prin subsidiara sa Organizatia Nationala Nonprofit de Formare Profesionala Kft. pentru membrii MKFE formarea profesionala gratuita pentru obtinerea carnetului de conducere tip “C” , “C+E” , “D” si “GKI” (atestat profesional ?).
  5. Detaliile de organizare, recrutare si realizare privind formarea profesionala vor fi cuprinse intr-un protocol separat incheiat intre Organizatia Nationala Nonprofit de Formare Profesionala Kft. si MKFE.
  6. Partile declara ca in timpul derularii sarcinii de formare profesionala sa se sprijine reciproc prin intermediul schimbului de experienta, informatii, idei si propuneri.

Budapesta, 19. septembrie 2015

semnatura                                                                 semnatura

Wáberer György                                                        Varga Mihály

presedinte                                                                  ministru

MKFE                                                                         Ministerul Economiei Nationale

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.