Prysmian investește 30 milioane euro la Slatina în două fabrici de cabluri

Compania italiană Prysmian va investi aproximativ 30 milioane de euro în construirea unei fabrici de cabluri pentru transportul energiei şi în extinderea capacităţii unei unităţi de producţie a cablurilor optice – realizată în 2013 cu 20 milioane de euro – ambele proiecte urmând să fie derulate la Slatina.

Începerea producţiei de cabluri de înaltă tensiune este estimată pentru luna iulie.

“Noua fabrică va fi capabilă să producă întreaga gamă de cabluri cu fibre optice de ultimă generaţie”, se arată într-un comunicat al companiei.

Prima fază a proiectului va fi finalizată în ianuarie 2017 și va contribui la dublarea capacităţii actuale de producţie. Până în 2020, Prysmian intenţionează să tripleze capacitatea de producţie a acestei fabrici, de la 2,5 milioane kilometri de cabluri pe an la 8 milioane kilometri de cabluri.

Fabrica de cabluri optice va asigura 300 de locuri de muncă permenente. Producţia ambelor unităţi va fi destinată atât consumului intern, cât şi exportului.

Transelectrica şi Prysmian PowerLink vor forma o echipă de experţi şi specialişti care să elaboreze studii şi analize ale implicaţiilor tehnice, comerciale, financiare şi juridice aferente finanţării şi construirii cablului submarin de transport electricitate între România şi Turcia.

Operaţiunea va fi efectuată în baza unui memorandum semnat ieri la Guvern, document prin care se urmăreşte analizarea prefezabilităţii proiectului deja elaborat de Transelectrica, în 2008-2012, stabilirea celor mai bune condiţii în care să fie identificate acţiunile pentru realizarea studiilor şi elaborării raportului final de fezabilitate, precum şi pentru prospectarea proiectului, pentru investitorii potenţiali.

Grupul Prysmian, producător de cabluri pentru industria energetică şi de telecomunicaţii, deţine în România şi ţări din regiune 5 unităţi de producţie, deservite de 1.400 de salariaţi.

La nivel global, Prysmian are 91 de fabrici şi aproximativ 19.000 de angajaţi în 50 de state.

În 2013, grupul italian a avut vânzãri de 7 miliarde de euro la nivel mondial. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.