PSD: Funeriu, Miclea si Baba au politizat “o disputa” – adica plagiatul lui Ponta

PSD acuza, intr-un comunicat, ca “PDL a dus lupta politica pana la nivelul in care si mediul academic are de suferit” si ca “domnii Funeriu, Miclea si Baba au politizat foarte mult o disputa care ar fi trebuit sa fie clarificata cu rigoare academica”. Social-democratii se feresc sa pronunte cuvantul “plagiat”, folosind notiunea de “controversa” si “disputa”, pentru a-l apara pe seful lor de partid, premierul Victor Ponta, in fata opiniei publice. Premierul se afla la Bruxelles si a refuzat orice declaratie pe tema verdictului dat de CNATDCU“. Amintim ca ministrul interimar al Educatiei a declarat ca “deciziile CNATDCU sunt nule”, pe motiv ca el a schimbat, prin ordin, componenta acestul consiliu. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial in timp ce Consiliul delibera pe tema plagiatului lui Ponta.

“Este regretabil ca PDL a dus lupta politica pana la acest nivel, in care si mediul academic are de suferit! Asa intelege PDL sa duca aceasta lupta politica, in momentul in care nu mai are niciun argument pentru a convinge opinia publica. Prin instigari, manipulari si scenarii de culise, s-a ajuns pana la folosirea ca instrument politic si a unor comisii academice. Domnii Funeriu, Miclea si Baba au politizat foarte mult o disputa care ar fi trebuit sa fie clarificata cu rigoare academica, punand in pericol credibilitatea unei intregi institutii – CNATDCU”, se arata in comunicatu PSD.

“Se arunca o pata asupra intregului sistem academic”

In opinia PSD, “astfel de situatii sunt de natura a arunca o pata asupra intregului sistem academic doar pentru a se atinge un obiectiv politic”.

“Indemnam PDL la respectarea legii si la decenta in atitudinea publica, si ii cerem sa nu mai intervina pentru a politiza si mai mult. Institutiile in drept se vor pronunta in legatura cu toate controversele din prezent, iar singura solutie pe care o avem este aceea de a incerca sa limitam influenta politicului asupra mediului universitar. PDL are o mare problema de credibilitate, dupa pierderea alegerilor locale si inaintea alegerilor interne si se foloseste de aceasta situatie in acelasi mod in care a guvernat in acesti ani – prin ura, instigare, dezbinare si manipulari”, mai sustine PSD.

PDL vrea capul premierului

PDL cere insa demisia premierului Victor Ponta, argumentand ca trebuie sa se tina de cuvant asa cum a promis cu o zi in urma publicatiei El Pais. Amintim ca Ponta a declarat in tara ca va renunta la titlul de doctor, nu si la scaunul de prim-ministru. CNATDCU a decis ca Victor Ponta a copiat cuvant cu cuvant 85 de pagini in lucrarea sa de doctorat si a hotarat sa-i retraga titlul de doctor. Consiliul a trimis decizia spre aprobare Consiliului National de Etica (CNE) si ministrului interimar al Educatiei.

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat ca democrat-liberalii vor ataca in contencios-administrativ ordinele pe care ministrul interimar al Educatiei “a incercat sa le emita pe ultima suta de metri, pentru a salva fata premierului”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.