Raed Arafat a ajuns secretar de stat în MAI la 10 zile după accidentul aviatic cu medici

Tragicul accident aviatic din 20 ianuarie nu rămâne fără urmări: premierul Victor Ponta a decis înființarea Departamentului pentru Intervenții în Situații de Urgență, ce va fi condus de Raed Arafat, care a preluat joi, în prezenţa lui Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea – acum şi ministru interimar al Internelor, după demisia lui Radu Stroe – şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Arafat a declarat că numirea a fost o oportunitate pe care nu a putut să o refuze.

“Este o oportunitate în faţa căreia nu aveam voie şi nu puteam să spun nu. Responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar cred că putem face paşi înainte pentru crearea unui model care să trăiască şi care să fie în folosul populaţiei”, a declarat Raed Arafat, care a deţinut până acum funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Fondatorul SMURD a precizat că plecarea sa din Ministerul Sănătăţii nu înseamnă că va rupe relaţiile cu această instituţie, deoarece structura pe care o va coordona implică inclusiv o parte medicală, ceea ce “va permite o integrare reală a sectorului de urgenţă”.

“O să continuăm colaborarea cu colegii de acolo și cu domnul ministru (Eugen Nicolăescu, n.r.), căruia îi mulțumesc pentru sprijinul acordat până acum”, a arătat el.

Concret, Arafat va coordona tot ce înseamnă servicii de urgență – ambulanță, UPU, SMURD, IGSU – şi va coopera  cu Inspectoratul General pentru Aviație din cadrul MAI, dar și cu celelalte structuri din cadrul ministerului la care a fost numit secretar de stat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.