Raiffeisen Leasing împrumută 132 milioane lei de la BERD, pentru IMM-uri

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda Raiffeisen Leasing 132 de milioane de lei, pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). Acesta reprezinta primul imprumut al BERD acordat in moneda locala unei companii de leasing de pe piata romaneasca si este destinat finantarii de echipamente si vehicule.

“Suntem incantati sa crestem disponibilitatea de finantare pentru mediul de business romanesc, prin intermediul colaborarii noastre constante cu Raiffeisen Leasing. Leasingul reprezinta, de cele mai multe ori, solutia cea mai la indemana pentru companiile IMM pentru obtinerea unei finantari pe termen lung, care sa le permita cresterea si dezvoltarea afacerilor. Prin acordarea imprumutului in moneda locala, riscul valutar se diminueaza si, de asemenea, se va impulsiona cresterea finantarilor in Lei pe piata de leasing romaneasca”, a declarat Noel Edison, directorul BERD in zona institutiilor financiare.

“Ne bucuram sa continuam colaborarea cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care a devenit partenerul nostru de incredere si o sursa de sprijin constanta, in sustinerea nevoii de finantare a clientilor din sectorul IMM. Noua linie de finantare in lei completeaza foarte bine gama noastra de produse existente in moneda locala, dedicata clientilor care doresc sa evite riscul valutar si sa obtina o mai buna predictibilitate pe cashflow”, a declarat Felix Daniliuc (foto), director general Raiffeisen Leasing.

De la inceputul activitatii sale in Romania in 1992, BERD a alocat imprumuturi in valoare de peste 7 miliarde de euro diferitelor sectoare din economia tarii, imprumuturi care au atras investitii aditionale de inca aproximativ 14 miliarde de euro.

BERD (www.ebrd.com), detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului Raiffeisen Bank International AG – Austria si este prezenta pe piata din Romania inca din 2002. Principalii clienti ai Raiffeisen Leasing sunt companii, de la IMM-uri pana la companii multinationale, precum si municipalitati. Compania opereaza la nivel national, fiind prezenta in 12 mari orase din Romania. Finantarile in leasing sunt disponibile in toate agentiile Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare (ALB) din 2004. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.