Renault Trucks D şi D Wide Optifuel – Distribuţie cu economie

După ce şi-a reînnoit complet gama destinată transportului de distribuţie, Renault Trucks a prezentat, recent, modelele D şi D Wide Optifuel. Optimizate pentru reducerea consumului de combustibil, aceste modele sunt prevăzute cu sisteme de scădere a consumului ca dotare standard. De asemenea, vin cu sistemul Optifleet activat pentru o perioadă de probă. Acesta reprezintă soluţia Renault Trucks de management al flotelor, care le permite clienţilor să îmbunătăţească eficienţa operaţiunilor pe care le desfăşoară.

Actorii din domeniul distribuţiei sunt din ce în ce mai atenţi la consumul de combustibil al vehiculelor lor şi la monitorizarea acestuia. Pentru a răspunde acestor cerinţe, Renault Trucks oferă o versiune Optifuel a modelelor sale D şi D Wide, care include sisteme tehnice şi servicii care permit reducerea consumului de combustibil. În particular, este vorba despre Optifleet, soluţia Renault Trucks de management al flotelor. Ambele echipate cu o cutie de viteze manuală automatizată (Optitronic sau Optidriver), Renault Trucks D şi D Wide Optifuel oferă un modul de putere limitată, care menţine vehiculul în status de economie de combustibil, indiferent de cât de tare este apăsată pedala de acceleraţie. De asemenea, acestea au un sistem automat de oprire a motorului pentru a asigura faptul că nu se consumă inutil motorină, după ce vehiculul a fost staţionar şi cu frâna de parcare activată timp de 3 sau 5 minute.

Opţiuni adiţionale

În funcţie de utilizarea vehiculului şi de activitatea fiecărui client în parte, Renault Trucks D şi D Wide Optifuel pot beneficia de asemenea de numeroase opţiuni adiţionale. Printre acestea se numără un deflector de acoperiş, pentru îmbunătăţirea aerodinamicii, noi anvelope Michelin dezvoltate pentru a reduce rezistenţa la rulare şi, astfel, consumul, precum şi programul de instruire în privinţa conducerii economice, Optifuel Training.

În plus faţă de modulul de economie de combustibil, de cutia automatizată de viteze Optidriver şi de sistemul integrat de cruise control, Renault Trucks D Wide dispune de un sistem Optiroll, care, atunci când condiţiile o permit, asigură obţinerea unor beneficii maxime de pe urma inerţiei vehiculului, reducând, astfel, şi mai mult, consumul. Acest sistem şi-a demonstrat deja utilitatea în cadrul aplicaţiilor de transport de lungă distanţă.

Nu în ultimul rând, Renault Trucks D şi D Wide Optifuel au fost dotate şi cu elemente de pre-echipare pentru o serie de servicii adiţionale destinate reducerii consumului de combustibil.

Acces la date cheie

Oferta Optifuel include o casetă de telecomunicaţii care permite activarea sistemului Optifleet, soluţia Renault Trucks de fleet management care îi ajută pe utilizatori să îşi eficientieze operaţiunile din punctul de vedere al costurilor. Această casetă permite clienţilor să acceseze toate datele cheie pe vehicul şi pe şofer prin intermediul unui portal web securizat sau pe e-mail, astfel încât targeturile de conducere economică stabilite de către managerii de flote pot fi monitorizate eficient. În termeni practici, pe Renault Trucks D şi D Wide, Optifleet combină două dintre modulele soluţiei: modulul Check pentru monitorizarea consumului mediu şi date precum utilizarea pedalei de frână sau a retarderelor, şi modulul Map, pentru localizarea geografică în timp real şi analiza celor mai eficiente itinerarii din punctul de vedere al costurilor.

În fine, precum întreaga gamă a constructorului francez, Renault Trucks D şi D Wide Optifuel sunt compatibile cu pachetul Optifuel Infomax, un program software de măsurare şi analiză a consumului de combustibil. Singura soluţie de acest gen de pe piaţă, reprezintă o completare perfectă a Optifleet. Clienţii care dispun de un instructor de conducere pot realiza o analiză extrem de detaliată a consumului de combustibil realizat de un anumit şofer, pe baza a 70 de criterii de conducere, şi pot concepe, dacă este necesar, un program de instrucţie pentru şoferul respectiv. Prin utilizarea Optifleet împreună cu Optifuel Infomax, Renault Trucks dispune de cea mai cuprinzătoare ofertă de pe piaţă, care permite atât flotelor mici, cât şi celor de dimensiuni mari, să îşi diminueze consumul de combustibil.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.