Rusia ar relua importul de carne din România

Rusia trimite specialişti la unităţile româneşti de producţie şi procesare de carne interesate să exporte pe piaţa rusă, după ce în 1996, din cauza focarelor de pestă porcină de la noi, a interzis importul de carne şi produse de origine animală din România. S-ar părea însă că nu este vorba numai despre carnea de porc, ci şi de carnea de pasăre, de ouă, produse fitosanitare, seminţe, lapte şi produse lactate.

În urma unei întrevederi în 10 octombrie dintre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi omologul său din Federaţia Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, Rusia a început demersurile pentru reluarea importurilor din România, informează Ministerul Agriculturii.

“Serviciul Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse a anunţat că va da curs solicitării României de a trimite specialişti, începând cu 5 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, la unităţile româneşti de producţie şi procesare de carne interesate să exporte pe piaţa rusă. Acest demers va permite producătorilor români de produse de origine animală să intre pe o piaţă cu un potenţial de consum uriaş”, se arată în comunicatul MADR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.