Sefa CNADNR si-a dat demisia, pe motiv ca noua conducere a MTI vrea sa modifice traseul autostrazii Sibiu-Pitesti

Daniela Draghia a demisionat de la conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), locul sau fiind luat de directorul adjunct economic al companiei, Ionut Masala. In timp ce institutia nu face alte precizari, Daniela Draghia declara, intr-un comunicat de presa, ca motivul demisiei sale il reprezinta faptul ca noua conducere a Ministerului Transporturilor doreste sa construiasca tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti pe alt traseu, iar in aceste conditii “intre CNADNR si Ministerul Transporturilor nu mai exista o viziune comuna”.

“Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a semnat ordinul de incetare a preluarii atributiilor functiei de director general al CNADNR de catre Daniela Draghia”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, fara alte comentarii.

Daniela Draghia ofera mai multe lamuriri in acest sens. “Noua conducere a Ministerului Transporturilor doreste sa construiasca tronsonul de autostrada, parte a Coridorului IV Pan European, Sibiu – Pitesti, pe ruta Sibiu – Fagaras – Brasov – Comarnic – Ploiesti. In privinta acestui tronson, CNADNR va avea pe 27 iunie termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru revizuirea studiului de fezabilitate al tronsonului Sibiu – Pitesti, scum s-a stabilit prin regulamentul TENT – T privind orientarile Uniunii pentru dezvoltarea retelei Transeuropene de Transport, semnat la Varsovia in mai 1999 si revizuit in martie 2012″, a precizeaza Draghia.

Ea a enumerat proiectele pe care le-a gestionat cat timp s-a aflat la conducerea companiei, respectiv rezilierea contractului cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania si cu Colas pentru Medgidia-Constanta, contractatea lucrarilor de constructie pe mai multe tronsoane ale Coridorului IV, rebilitari de drumuri nationale si altele.

Daniela Draghia a fost numita in functie in martie 2011, dupa demisia lui Liviu Costache, numit de Anca Boagiu imediat dupa eliberarea din functie a Dorinei Tiron. Anterior, ea a ocupat postul de director adjunct pentru proiectele cu finantare externa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.