Şeful ROMATSA (Stanciu) şi Humelnicu de la Galaţi, noi secretari de stat la Transporturi

Cu câteva zile înainte de declanşarea grevei generale la ROMATSA şi în plin scandal cu sindicatul, Ion-Aurel Stanciu, directorul general al instituţiei a fost retras în această seară din funcţie şi numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în locul lui Virgil Dragoş Titea, care a fost “zburat” din funcţie.

UPDATE 28 august: Stanciu a demisionat de la ROMATSA, a anunţat ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Totodată, premierul Victor Ponta l-a numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi pe fostul fotbalist Marius Humelnicu, vicepreşedinte al PSD Galaţi şi din 2013 director la ARR Galaţi (33.084 lei obţinuţi din salariu în 2014, potrivit ultimei Declaraţii de avere) iar din 2012 consilier local la Primăria Galaţi (21.280 lei indemnizaţie în 2014).

Humelnicu a mai obţinut obţinut anul trecut 15.773 de lei din examinări contracte/convenţii civile la Centre de pregătire prof. Transporturi Rutiere, potrivit declaraţiei de avere depuse în 25.05.2015.

Numirea lui Humelnicu în funcţia de secretar de stat la Transporturi se vehicula încă din iulie. 

humelnicu monitor oficial

Toate cele 3 decizii semnate de premierul Ponta au fost publicate în această seară în Monitorul Oficial.

titea monitor oficial

Stanciu: Eu am mandat legal de 4 ani la ROMATSA

“Eu am un mandat legal, de 4 ani, prin concurs (la şefia ROMATSA – n.r.), să vedem ce facem cu el. Mâine dimineaţă voi merge la domnul ministru Matache, să vedem”, a declarat Stanciu, într-o intervenţie telefonică la B1TV, în care părea că nu ştie despre decizia de numire a sa ca secretar de stat.

El a negat că ministrul Transporturilor ar fi dispus un control la ROMATSA în urma reclamaţiilor sindicaliştilor privind ilegalităţi comise de către acesta – modificarea organigramei cu angajarea a 45 de “clienţi politici” care obţin salarii identice cu cele ale controlorilor de zbor, fără a avea specializare  în domeniu.

Spre exemplu, a fost angajată o secretară cu leafă imensă şi un purtător de cuvânt care nu a apărut public să dea informaţii timp de o săptămână cât a fost căutat planorul dispărut în recentul accident aviatic.

Diaconu, lider de sindicat: Suntem surprinşi, continuăm negocierile

Florin Diaconu, liderul sindicatului de la ROMATSA, a declarat că “ne-a luat prin surprindere mişcarea aceasta”, arătând că plecarea lui Stanciu ar putea fi un nou punct de pornire a negocierilor.

“Noi mâine aşteptam să ne întâlnim cu dl Stanciu la Negocieri, aflu de la dvs. că pleacă de la conducerea ROMATSA”, a adăugat Diaconu, într-o intervenţie telefonică, tot la B1TV.

Dir. Stanciu a lipsit astăzi de la negocierile cu sindicaliştii de la ROMATSA, purtate în prezenţa ministrului Iulian Matache. Discuţiile vor continua mâine la minister.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.