VIDEO. Şofer român de TIR din Italia, premiat pentru salvarea victimelor unui accident

Ion Purice, şofer român de TIR din Italia, a fost premiat de Clubul Auto al circuitului de Formula 1 de la Monza, pentru curajul şi inspiraţia de a bloca traficul pe o autostradă în dreptul unui accident cu mai multe victime, poziţionând vehiculul în aşa fel (“de-a doua”, cum ar zice olteanul – adică de-a curmezişul) încât a lăsat şi o bandă liberă pentru ca maşinile să poată trece mai departe. El a reuşit, astfel, să protejeze răniţii – printre care şi o fetiţă de 8 ani ce zăcea pe carosabil – ce riscau să fie loviţi de vehiculele care veneau în viteză. Totul s-a întâmplat la 1 septembrie, pe Autostrada A4 Milano-Veneţia, în zona oraşului Bergamo.

Şoferul român a fost premiat, vineri, de Clubul Auto care administrează circuitul de Formula 1 de la Monza, titrează cotidianul La Repubblica.

ion purice 1

Ion Purice lucrează de 6 ani ca şofer de TIR în Italia, iar acum a devenit erou.

ion purice 3

El a impresionat întreaga Italie pentru gestul său, mai ales că manevra pe care a făcut-o a permis unor voluntari ai Crucii Roşii, ce treceau întâmplător prin zonă, să poată resuscita fetiţa.

tir ion purice

Toate cele 3 victimele ale accidentului – copilul şi părinţii săi, al căror autoturism a lovit cu putere un parapet – au fost salvate. 

Daţi click în La Repubblica – VIDEO pentru a vizualiza premierea lui Ion Purice.  

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.