Stare de urgenţă în Republica Cehă

Ploile torenţiale cad de două zile neîncetat în Republica Cehă şi au provocat inundaţii şi alunecări de teren, două persoane pierzându-şi viaţa în capitala Praga iar alte trei fiind date dispărute. Situaţia fiind din ce în ce mai gravă, autorităţile centrale au decis să declare starea de urgenţă, duminică seara, relatează agenţia EFE citând mass-media locală.

„Vom avea o noapte foarte critică şi o dimineaţă critică”, a avertizat prim-ministrul ceh Petr Necas, care a anunţat că de la ora locală 21:00 starea de urgenţă va fi în instituită în întreaga ţară, cu excepţia unei regiuni din Boemia orientală.

Guvernul a trimis armata să ajute populaţia în zonele afectate de inundaţii. În unele localităţi a fost necesară folosirea elicopterelor pentru a salva oamenii din case.

În capitala Praga, unde s-au înregistrat cele două decese, 8 staţii de metrou au fost închise după ridicarea nivelului râului Moldova şi au fost ridicate, cu ajutorul armatei, baraje în calea apelor.

Ploile abundente au provocat inundaţii şi în multe regiuni din Austria, unde două persoane au fost date dispărute şi sute de cetăţeni au fost evacuaţi din cauza creşterii nivelului apelor.

De asemenea, ploile torenţiale din sudul şi estul Germaniei au provocat, duminică, suspendarea traficului feroviar între Germania şi Austria. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.