STARE DE URGENŢĂ în Ungaria, din cauza vremii. Cel puţin 6 autocare cu români sunt blocate în trafic

În Ungaria a fost decretată, vineri după-amiază, starea de urgenţă, decizia fiind luată de ministrul de Interne, Sandor Pinter, din cauza condiţiilor meteo severe, informează MTI. Poliţia şi autoritatea pentru managementul crizelor au fost puse în stare de alertă. A fost mobilizat, de asemenea, personalul de control operativ pentru coordonarea operaţiunilor de salvare pe plan naţional, a anunţat ministrul de Interne într-o conferinţă de presă. Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, sute de cetăţeni români şi cel puţin 6 autocare aflate în tranzit în Ungaria au rămas blocate din cauza închiderii autostrăzilor M1 şi M7 şi altor drumuri. Zeci de apeluri sunt înregistrate la ambasadă, majoritatea călătorilor români solicitând informaţii cu privire la perspectiva deblocării şoselelor.

Ministrul Sandor Pinter a prezentat un tablou al intemperiilor fără precedent care a lovit Ungaria: vântul puternic a provocat pagube serioase, în unele alocuri troienele ating 3 metri înălţime, iar multe localităţi au rămas făcă curent electric.

Zăpada continuă să obstrucţioneze traficul pe autostrada M1 care leagă Budapesta de Viena. Sute de călători au rămas blocaţi în maşini, iar autorităţile au reuşit să-i salveze pe o parte dintre ei, care au fost transportaţi în locuri încălzite, în timp ce persoanele rămase în autoturisme au primit apă, alimente şi combustibil.

Au fost mobilizate forţe impresionante în operaţiunile de salvare, fiind utilizate inclusiv tancuri T-72. (M.S)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.