Taximetristii APTTI si ADTI ameninta cu plangeri penale impotriva noii numiri la sefia AMTB

Intr-o scrisoare deschisa trimisa ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, reprezentantii Asociatiei Profesionale a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere (APTTI) – membra a Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) – si ai Asociatiei Pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) dezaproba numirea sau iminenta numire la sefia Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) a lui Valentin Dobre, directorul executiv adjunct al Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, cu care se afla de mai mult timp in conflict, pe tema prelungirii autorizatiilor pentru activitatea de taximetrie in Bucuresti. Ei ameninta ca vor formula plangeri penale impotriva acestuia, in caz ca va ajunge la sefia AMTB.

Redam scrisoarea deschisa remisa redactiei si semnata de Cristian Lazarescu, vicepresedinte APTTI, si de Viorel Radu, presedinte ADTI:

“Prin prezenta ne exprimam profundul regret si dezaprobarea ca in fruntea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti a fost numit sau urmeaza a fi numit d-nul Valentin Dobre. Credem ca d-nul Ministru al Transporturilor a fost indus in eroare de persoanele ce l-au propus si promovat in fruntea AMTB pe acest domn Valentin Dobre, si ca nu a fost numit in cunostinta de cauza, stiind CV-ul acestuia sau actiunile ilegale pe care le-a exercitat pe toata durata mandatului de Director Executiv Adjunct DTDSC din cadrul PMB.

Consideram ca numirea sa la conducerea AMTB este o eroare ce nu poate fi reparata decat cu destituirea lui de urgenta din aceasta functie.

Un scurt preambul al faptelor facute de Valentin Dobre vi-l vom prezenta in continuare, iar  probele a ceea ce afirmam le vom atasa prezentei Scrisori Deschise.

In perioada 2010, aproape toate autorizatiile taxi din Bucuresti au fost depuse la prelungit. In conformitate cu ordinul ANRSC 207/2007 si HCGMB 178/2007, autorizatiile taxi nu puteau fi eliberate fara a se face dovada achitarii tuturor taxelor catre bugetul de stat si local si, de asemenea, in cazul in care firmele se aflau in procedura de reorganizare judiciara sau faliment. D-nul Valentin Dobre, in acel moment, fara sa il interesese in vreun fel interesul statului in a-si recupera banii, a eliberat adrese prin care firme nou-infiintate si-au fiscalizat aparatele de taxat ca sa poata functiona pe strada, in baza unor ,,cesiuni ilegale”, fara licitatie, si a unor  autorizatii anulate prin decizia Primarului General. (…)

Pentru a evita ca aceste fapte sa se repete, asociatiile noastre vor formula plangeri penale impotriva acestui domn si, in acelasi timp, va solicitam sa il demiteti, pentru a nu face si din AMTB acelasi lucru pe care l-a facut in PMB in scandalul autorizatiilor taxi. Cu deosebit respect, Lazarescu Cristian, vicepresedinte APTTI, si Radu Viorel, presedinte ADTI.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.