Topul celor mai extravagante mașini vândute în 2013 pe Autovit.ro

Cele mai vechi maşini scoase la vânzare pe Autovit.ro în 2013 au fost modele de epocă Ford şi Oldsmobile produse acum nouă decenii. Cele mai scumpe automobile din anunţurile de pe acest portal au preţuri de jumătate de million de euro, iar cel mai puternic este Bugatti Veyron (1001 Cai Putere). Între maşinile scoase la vânzare se regăsesc şi unele în culori rare, precum portocaliu şi roz. Mărci rare precum Acura, Cadillac, Dodge, Mercury şi Lincoln sunt şi ele subiecte ale anunţurilor Autovit.ro.

Iată o sinteză transmisă derdacţiei de acest portal:

Maşinile de epocă

Chiar dacă în majoritatea anunţurilor se regăsesc maşini de 5-10 ani vechime, reprezentative pentru parcul auto naţional, Autovit.ro este platforma aleasă şi de cei care doresc să vândă maşini de epocă, dovadă fiind faptul că în 2013 pe site au fost înscrise şi maşini produse acum 90 de ani.

Printre cele mai vechi maşini din anunţuri se regăsesc modele ale unor mărci de tradiţie precum Ford, Mercedes-Benz, Chevrolet şi Oldsmobile, dar şi modele emblematice pentru industria auto, precum Citroen Traction Avant.

Cele mai vechi 10 maşini scoase la vânzare pe Autovit.ro în 2013:          

1. Ford Cabrio (1924)

2. Oldsmobile Ego (1924)

3. Ford Coupe (1926)

4. Chevrolet Coupe (1928)

5. Mercedes-Benz Roadster (1929)

6. Mercedes-Benz Cabrio (1929)

7. Ford Roadster (1929)

8. Mercedes-Benz Cabrio (1929)

9. Chevrolet Coupe (1930)

10. Citroen Traction Avant (1934)

“Deşi cultura maşinilor de epocă nu este foarte dezvoltată în România, există totuşi pasionaţi care formează o mini piaţă pentru aceste oldtimere. În ultimii ani au apărut evenimente dedicate acestor vehicule, expoziţii, ateliere de restaurare, a fost lansat chiar şi un muzeu. Ne bucurăm că Autovit.ro poate ajuta pasionaţii de oldtimere să tranzacţioneze maşinile fiind astfel implicat în construirea acestei culturi în România”. a declarat Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro.

masina epoca Concurs Eleganta Sinaia_2

În 2013 Autovit.ro a fost partener media al Concursului de Eleganţă Sinaia, ajuns deja la cea de-a treia ediţie. Concursul de Eleganţă Sinaia este un eveniment înscris în calendarul F.I.V.A.(Fédération Internationale des Véhicules Anciens) și a reunit pe domeniul regal Peleş peste 30 de vehicule istorice.

Cele mai scumpe maşini

Majoritatea anunţurilor de pe Autovit.ro au ca subiect maşini care costă câteva mii de euro, însă un număr redus de anunţuri se referă şi la unele dintre cele mai scumpe maşini existente în piaţă, modele care costă sute de mii de euro. Astfel, întâlnim modele Bugatti, Ferrari, Lamborghini şi Bentley care costă de peste 50 de ori mai mult decât maşinile second-hand cel mai des tranzacţionate.

Cele mai scumpe maşini puse la vânzare pe Autovit.ro

1. Ferrari Superamerica (500.000 euro)

2. Bugatti Veyron (500.000 euro)

3. Mercedes-Benz G 65 AMG (350.000 euro)

4. Lamborghini Aventador (349.000 euro)

5. Bentley Mulsanne (335.000 euro)

În 2013 au mai fost postate anunţuri pentru maşini de peste 200.000 de euro ale unor mărci exclusiviste precum McLaren, Aston Martin şi Maybach.

“Faptul că posesorii de maşini foarte scumpe aleg să îşi publice oferta de vânzare pe Autovit.ro ne confirmă ipoteza că pe Autovit.ro poţi vinde orice maşină indiferent de preţ, an de fabricaţie, model, culoare etc.” a declarat Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro.

La polul opus, în categoria celor mai ieftine maşini se află modele comercializate pentru preţuri mai mici de 500-600 de euro, maşini cu rulaj mare şi de peste 15-20 de ani vechime.

masina epoca Acura

Analizând anunţurile Autovit.ro se poate constata că majoritatea maşinilor au în general între 80 şi 120 CP, însă sunt şi anunţuri de supercar-uri de peste 600 CP, culminând cu Bugatti Veyron, de 1001 CP.

Cele mai puternice maşini de pe Autovit.ro, în 2013

1. Bugatti Veyron 1.001 CP

2. Lamborghini Aventador 700 CP

3. Ferrari FF 660 CP

4. Lamborghini Murcielago 640 CP

5. Mercedes-Benz S 65 AMG 630 CP

6. Bentley Continental 630 CP

7. Mercedes-Benz SLR McLaren 626 CPMcLaren MP4 12C 625 CP

8. Ferrari 599 GTB Fiorano 612 CP

9. Audi RS6 560 CP

10. Nissan GT-R 549 CP

Mărci rare

Cei mai mulţi utilizatori ai platformei Autovit.ro scot la vânzare autoturisme ale unor mărci populare precum Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW şi Mercedes, însă în unele cazuri se găsesc şi mărci rare în România, cum ar fi Acura, brandul premium al Honda sau Mercury, marcă a Ford. Printre mărcile rare care se mai găsesc în anunţuri se numără şi  Cadillac, Daihatsu, Dodge, Geely, Hummer Ligier, Lincoln, Mahindra şi Tata.

Culori rare

Luând în calcul culoarea maşinii, se remarcă faptul că peste jumătate dintre anunţurile pe Autovit.ro se referă la maşini negre, gri, albastre şi albe, însă sunt scoase la vânzare şi maşini de culori mai rar întâlnite, precum roz, galben sau portocaliu.

masina epoca Concurs Eleganta Sinaia_1

Verdele se regăseşte în 5% dintre anunţuri, mai ales la mărcile Volkswagen, Opel şi Ford, în timp ce maşinile portocalii apar în câteva zeci de anunţuri, cele mai multe pentru modele Volkswagen, Ford, Opel şi Fiat.

Sunt foarte rar întalnite anunţurile pentru maşini de culoare roz, două exemple fiind Volkswagen New Beetle şi Peugeot 206 CC.

Şi galbenul este o culoare rară în lumea auto, în anunţurile Autovit.ro având o pondere de sub un procent din total, şi în acest caz Volkswgaen, Ford şi Opel au cea mai importantă prezenţă, alături de mărcile Renault, Smart, Mercedes-Benz şi Dacia.

Decapotabilele

Cabrioletele reprezintă sub un procent din piaţa auto deoarece sunt maşini sezoniere care sunt practice doar în lunile calde. Însă aceste maşini sunt atrăgătoare, fiindcă ies uşor în evidenţă pe stradă.

Pe Autovit.ro peste 1% din anunţuri au ca subiect maşini cabrio, cele mai multe fiind pentru mărcile BMW şi Mercedes-Benz, dar şi pentru modele mai accesibile ca preţ de la Opel şi Peugeot. Cele mai scumpe decapotabile aflate la vânzare sunt Porsche Boxster şi Chevrolet Camaro, cu preţuri de peste 30.000 euro.

Dotări mai speciale

În anunţurile Autovit.ro se regăsesc de asemenea şi maşini cu dotări mai speciale, cum ar fi tapiseria din piele (menţionată într-un sfert dintre anunţuri, cele mai multe pentru BMW-uri).

Scaunele încălzite apar în peste 30% dintre anunţuri (cele mai multe pentru maşini Volkswagen), iar sistemele de navigaţie apar într-un sfert din anunţuri (cele mai multe la automobile BMW). (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.