Trei tentative de evadare a unor interlopi din inchisori. Seful Penitenciarelor, demis de Corlatean pentru aceste declaratii

In ultimii ani au existat in Romania 3 tentative de evadare a unor interlopi, cu ajutorul unor retele de crima organizata, care aveau masini inscriptionate cu insemnele Politiei si cu dotarile corespunzatoare, fiind imbracati chiar si in tinute de politist. Planurile lor au fost insa dejucate de autoritati, a declarat, miercuri, Ioan Bala, seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), la inaugurarea unei inchisori din Vaslui. Aceste afirmatii i-au adus insa demiterea. Titus Corlatean, ministrul Justitiei, a luat aceasta decizie pe motiv ca declaratiile sunt “total nefundamentate”. 

“Nu exista elemente care sa conduca la concluzia agravarii, in ultima perioada de timp, a fenomenului criminalitatii organizate in tara noastra”, trage concluzia Corlatean, intr-un comunicat in care anunta preluarea atributiilor de conducere de catre comisar-sef de penitenciar Marian Stancovici.

Nu se stie ce l-a determinat pe Ioan Bala sa faca declaratiile respective: ori se astepta sa fie demis, ori l-a luat valul. “Planurile acestor grupari de crima organizata erau de eliberare a unor lideri interlopi aflati in sistemul de detentie. Detinem informatii ca aveau masini inscriptionate cu insemnele Politiei si cu dotarile corespunzatoare, fiind imbracati chiar si in tinute de politisti. Din fericire, am reusit la timp destructurarea acestor retele, mai ales ca nu s-ar fi sfiit sa foloseasca si arme de foc”, a declarat directorul ANP, la inaugurarea penitenciarului din Vaslui.

Ioan Bala a precizat ca ultima dintre aceste actiuni a fost in Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.