UNSAR susține alinierea legislației RCA la normele europene

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) susține alinierea legislației din domeniul RCA la normele europene, se arată într-un comunicat tranmis redacției, în contextul declarațiilor și al opiniilor exprimate în spațiul public cu privire la politica de stabilire a cheltuielilor de distribuție pe piața asigurărilor RCA.

Iată și celelalte precizări:

  • „UNSAR nu are atribuții în ceea ce privește politicile comerciale ale companiilor membre. Scopul asociației este a promova dezvoltarea pieței asigurărilor, de a crește nivelul de educație financiară și de a contribui la protejarea intereselor consumatorilor de asigurări.
  • UNSAR și membrii săi susțin principiile pieței libere, bazate pe cerere și ofertă. Strategia de business privind grila de comisioane oferite distribuitorilor reprezintă atribuția fiecărei companii de asigurare în parte. 
  • UNSAR susține alinierea legislației din domeniul RCA la normele europene, pentru o piață echilibrată și predictibilă.
  • Comunicarea publică, în special într-un domeniu atât de important din punct de vedere social cum este cel al asigurărilor RCA, trebuie să fie responsabilă, iar informațiile atent verificate și puse în context înainte de a fi lansate în spațiul public. Orice informație incorectă sau inexactă poate afecta încrederea clienților în mod nejustificat.
  • În fiecare lună a anului precedent, industria de asigurări a plătit despăgubiri aferente polițelor RCA de circa 50 mil. EUR, ajutând astfel familii și afaceri aflate în situații dificile”. 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR reprezintă 20 de companii de profil, care dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. 

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.