USL închide 3 străzi şi un bulevard pentru mitingul de la Arena Naţională

Trei străzi şi un bulevard din zona National Arena vor fi închise, miercuri, de mitingul lansării candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, informează Brigada Rutieră Bucureşti. Deşi evenimentul are loc pe stadion, între orele 18.00-20.00, străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu vor fi blocate total încă de la ora 11.00. De asemenea, începând cu 18.30 nu se va circula pe B-dul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi B-dul Chişinău. Arena va fi închiriată de USL de la Primăria Capitalei, dar cu două zile înainte de eveniment încă se negociază preţul. Vor fi prezenţi 80.000 de activişti ai PSD, PNL şi PC – mai mulţi decât a văzut vreodată stadionul de la inaugurare – şi sperăm că vor rămâne în tribune şi nu vor deteriora gazonul.

Poliţiştii le cer şoferilor să evite perimetrul adiacent National Arena, să circule cu viteză redusă şi să oprească doar în locurile special amenajate.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că la Naţional Arena vor fi prezenţi 80.000 de oameni şi că există organizaţii judeţene supărate că nu pot aduce mai mulţi participanţi la manifestare, dar cifra nu trebuie depăşită, pentru a lăsa libere căile de acces şi de intrare-ieşire de pe Naţional Arena.

“S-a discutat cu Primăria, cu Ministerul de Interne şi cu cei de la ISU şi nu se permit mai multe persoane, a explicat Dragnea, luni, la finalul şedinţei BPN al PSD, ultima înainte de alegeri.

Închirierea stadionului, negociată 

Ca şi la referendum, Dragnea este organizator şef. El a anunţat că arena va fi închiriată de la primarul Sorin Oprescu, dar nu ştie cât costă.

”Nu pot să vă spun suma exactă, pentru că astea sunt chestiuni de care se ocupă trezorierul, dar toate plăţile sunt transparente. Nu s-au finalizat discuţiile şi contractele. E un contract cu Primăria Bucureştiului care, până la urmă, se negociază, nu ştiu la cât se ajunge, şi toate celelalte structuri care se ocupă de organizarea evenimentului. Cine plăteşte? USL, deci partidele componente. Nu din cotizaţiile pe care le primim de la organizaţiile judeţene facem plăţile de aici de la centru, pentru că nu mergem fiecare organizaţie judeţeană să plătească. Plătim de la USL”, a răspuns curiozităţii jurnaliştilor secretarul general al PSD.

Dar fără discount 

În schimb,  liderul PSD şi copreşedinte al USL, Victor Ponta, a declarat că nu se pune problema de negocieri şi de discounturi, dar nici el nu a ştiut să spună cât i-a cerut Oprescu. “Se închiriază cu cât se închiriază în mod normal. Niciun fel de discounturi”, a spus el. 

Gigi plăteşte

Cum însă Gigi Becali s-a făcut de astăzi liberal ca să candideze pe listele USL, s-ar putea ca el să plătească închirierea stadionului, aşa cum procedează şi în cazul echipei de fotbal Steaua, al cărei patron este.

El a avut în noiembrie anul trecut un conflict cu Radu Popa, fostul şef al Administraţiei Parcurilor din Primăria Capitalei, care i-a cerut o chirie de 30.000 de euro pentru un meci, în loc de 20.000, cât stabiliseră părţile după ce Steaua a fost dată afară din Ghencea.

Primaria Capitalei, proprietarul stadionului, a trecut administrarea arenei în sarcina Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), condusă pe vremea aceea de Popa.

Între timp, Radu Popa a fost luat de premierul Ponta şi instalat la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Însă după numai 4 luni de la numire, el a fost revocat, în 3 octombrie, fără ca Ponta să spună vreun motiv.

Circa 30.000 de euro

“Am stabilit să plătim 20.000 de euro plus curăţenia 12.000, dar nu mai vrea unul, Popa, să închirieze Naţional Arena. A zis că face ce vrea. Am cerut toate actele, să aflu toate escrocheriile făcute de ăsta. A zis că nu se dă jos din pat pentru 100.000 de euro. E un escroc şi un bandit. Îi rog pe cei de la DNA să îl controleze, să vadă de unde are el bani de stă numai cu trabucuri în restaurante. Din salariul lui nu îşi ia nici macar două trabucuri. Radu Popa e cel mai mare nenorocit şi cel mai mare bandit. E funcţionar public. Eu am stabilit cu primarul Oprescu şi cu consilierii să jucăm pe Naţional Arena. Apoi a zis că nu vrea să facem contract, a zis că nu am facut cerere. Apoi a zis să dăm 30.000 plus curăţenia. Pentru meciul cu Chiajna am dat 20.000 de euro, dar a spus că trebuie să plătim diferenţa şi pentru ăla”, se revolta Gigi Becali la jumătatea lui noiembrie anul trecut,  la Digi Sport.

După aceea, lucrurile s-au liniştit.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

  1. CHIAR NU LE ESTE RUSINE SA INCHIDA UN BULEVARD FOARTE CIRCULAT PENTRU MITINGUL LOR ? NISTE NESIMTITI CARE CRED CA LI SE CUVINE TOTUL ,DACA FACEA BASESCU ASA SAREAU DE FUND IN SUS ,SPER CA ASA SA SE TREZEASCA ROMANII SI SA LE VADA ADEVARATA FATA .

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.