Verificare gratuită a anvelopelor. Călătoriţi în siguranţă cu Bridgestone

În perioada 25 – 27 aprilie, First Stop Stefăneşti desfăşoară o campanie de siguranţă rutieră prin verificarea gratuită a anvelopelor pentru toţi soferii. Acţiunea are loc în parcarea Euromall din Piteşti (https://www.euromallpitesti.com.ro/p-28-despre.noi.html), potrivit comunicatului remis redacţiei.

Bridgestone, cel mai mare producător de anvelope din lume, este preocupat de siguranța conducătorilor auto din Europa. Pe baza rezultatelor din 2012, în urma verificării gratuite a peste 28.000 de autovehicule, a rezultat ca 78% dintre acestea au avut presiunea în anvelope sub valoarea recomandată de producător, în timp ce peste un sfert, au avut anvelope uzate peste limita legală.

Explicația logică pentru această situație este criza economică, din cauza căreia consumatorii sunt mai puțin dispuşi sa cheltuie bani pe înlocuirea anvelopelor. În aceeași ordine de idei, creșterea prețurilor la combustibil și scăderea puterii de cumpărare înseamnă că, de cele mai multe ori, mulţi automobiliști vor conduce mai puțin, în consecinţă, plinurile şi verificările anvelopelor vor fi mai rare.

Bridgestone avertizează asupra pericolelor care apar din cauza anvelopelor care rulează cu o presiune incorectă și/sau a anvelopelor uzate: siguranță compromisă pe drumuri, prin scăderea stabilităţii și răspunsului direcției, concomitent cu creșterea distanţei de frânare.

În mod ironic, lipsa mentenaţei la anvelope se sfârşeşte în majoritatea cazurilor prin costuri mai mari în timp. Anvelopele cu subpresiune nu doar că se uzează mai repede, dar sunt, de asemenea, responsabile pentru creşterea consumului de carburant, cu o valoare estimata de 3,9 miliarde de litri si eliminarea în atmosferă a 9,2 milioane de tone de emisii de CO2 pe an. Ceea ce înseamnă creșterea costurilor pentru conducătorii auto și pentru societate în ansamblu.

Siguranța anvelopei în 3 pași simpli:

• Verificați adâncimea benzii de rulare: cu cât adâncimea benzii de rulare este mai mare, cu atat aderenta pe carosabil ud este mai bună. Foarte simplu. Verificați adâncimea benzii de rulare în mod regulat, fie cu un şubler dedicat, fie prin indicatorul de uzură al benzii de rulare de pe anvelope.

• Verificați presiunea din anvelope: asigurați-vă că verificați presiunea cel puțin o dată pe lună și păstraţi cauciucurile umflate corect în orice moment. Veți găsi presiunea corectă pentru vehiculul dumneavoastră în manualul autovehiculului și, în cele mai multe cazuri, fie sub capacul buşonului de combustibil, fie pe partea interioară a ușii sau în torpedou.

• Verificați uzura neregulată sau defectele: verificați în mod regulat anveopele de orice semne de uzură neregulată, de obiecte ascuțite care s-ar putea afla în banda de rulare și de tăieturi, rupturi, fisuri sau umflături. Dacă aveți dubii, întrebați un specialist!

Arcoplast Anvelope (https://www.anvelopearcoplast.ro/) este unul dintre cele peste 2000 de centre First Stop dezvoltate în 25 de ţări din Europa.

First Stop este o reţea Paneuropeană care, de 16 ani, furnizează servicii de mentenanţă pentru anvelope şi nu numai, cu ambiţia de a oferi cele mai bune servicii, produse şi sfaturi legate de anvelope şi autovehicule.

Toţi specialiştii First Stop sunt profesionişti în acest domeniu. Pe lânga anvelope, in centrele First Stop puteţi beneficia şi de alte servicii de mecanică uşoară cum sunt: schimburi de ulei, schimbare plăcuţe de frână, filtre şi alte consumabile, geometrie roţi, verificare instalaţie de climatizare. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.