Vitezomanii şi transportatorii de persoane, vânaţi în trafic până joi

Poliţia Rutieră scoate în trafic, de marţi până joi, toate maşinile cu radare pe care le are în dotare, în cadrul unei acţiuni declanşate la nivel naţional pentru sancţionarea şoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea permisă, depăşesc neregulamentar sau nu acordă prioritate. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) şi ai Registrului Auto Român (RAR) vor verifica starea tehnică a maşinilor folosite în transportul public de persoane.

Potrivit analizelor specialiştilor Direcţiei Rutiere, numărul accidentelor grave a scăzut de la începutul anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă în ultimele zile s-au înregistrat mai multe accidente mortale, provocate de maşini folosite la transportul public de pasageri, arată Poliţia Română.

În aceste condiţii, ministrul Internelor, Mircea Duşa, a cerut ca în perioada următoare să se intensifice acţiunile de combatere şi prevenire a evenimentelor rutiere.

“Astfel, de marţi până joi, poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenţi pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale din toate judeţele, cu toate autospecialele care au radare, pentru sancţionarea şoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea legală, care depăşesc neregulamentar ori nu acordă prioritate maşinilor din trafic sau pietonilor, toate fiind cauze ale producerii unor accidente grave”, se arată în comunicatul IGPR. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.