Volkswagen: Softul de falsificare a testelor de poluare, instalat și la modelele din 2016

Volkswagen (VW) a dezvăluit că softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare a fost instalat și pe modelele diesel ce urma să fie lansate în 2016, transmite AP. Cel mai mare constructor auto a anunțat că amână lansarea noilor modele. 

Volkswagen a confirmat pentru Associated Press că există “dispozitive auxiliare de control al emisiilor” care operează diferit față de softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare la modelele companiei din perioada 2009 – 2015.

Catalizatorul pentru controlul poluării se încălzește mai rapid datorită noului soft, îmbunătățind performanța dispozitivului care separă amestecul de ceață și fum produs de oxidul de azot în gaze mai puțin poluante.

Un purtător de cuvânt al VW, Jeannine Ginivan, a declarat că problema modelelor diesel ce urmau să fie lansate în 2016, cunoscută ca ‘dispozitiv auxiliar de control al emisiilor’, a fost pentru prima dată prezentată săptămâna trecută Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) și autorităților de reglementare din California.

Reprezentanții VW au recunoscut luna trecută că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor. Ulterior, constructorul auto german a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Din ianuarie anul viitor, VW va începe rechemarea în service a tuturor maşinilor cu motoare trucate.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.