Volvo Cars a premiat sistemele de frânare produse de Federal-Mogul Motorparts. Fabrica din Ploieşti, recunoscută pentru calitate

Federal-Mogul Motorparts, divizia  Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a fost răsplătită cu premiul Volvo Cars Quality Excellence (VQE) pentru calitatea remarcabilă a placuțelor de frânare produse la fabrica de lângă Ploieşti. Prestigiosul premiu a fost obţinut de unitatea în care se fabrică plăcuţe de frână marca Jurid®, ca rezultat al unei evaluări continue, conform sistemului de asigurare a calităţii serviciilor al Volvo (Volvo’s Supplier Quality Assurance -SQA).

Volvo acordă anual premiul VQE partenerilor care ating excelenţa în ceea ce privește calitatea produselor și procesul de fabricare al acestora. Premiul este acordat în baza unui set de standarde fundamentale de calitate şi inginerie, confirmând că fabrica a fost evaluată pe mai multe paliere: procesul de producţie şi capacitatea sistemelor, randamentul continuu şi impactul fabricii asupra mediului înconjurător. Recunoașterea clienților a contat, de asemenea. Câştigarea şi menţinerea statutului VQE confirmă faptul că fabrica este lider în domeniu.

Pentru a primi un premiu VQE, furnizorii sunt evaluaţi de Volvo în baza unui set precis de parametri. Unitatea Federal Mogul din Ploieşti a fost evaluată cu succes, fără a genera întreruperi pe liniile de producție ale Volvo, fără defecte şi livrări la timp în proporţie de 100%, conform cerinţelor. De asemenea, au fost supuse auditului şi certificările de calitate ISO TS16494, ISO 14001 şi OHSAS 18001 ale unităţii.

“Fiind una dintre cele mai noi unităţi de producţie ale diviziei de frânare Federal-Mogul Motorparts, obţinerea premiului Volvo Cars Quality Excellence a demonstrat angajamentul nostru față de standardele excepţionale de calitate”, a afirmat Bogdan Dimitriu, director de fabrică. Federal-Mogul Motorparts, Ploieşti.

„Luând în calcul și investițiile suplimentare de anul viitor,  menite să crească numărul de angajați ai fabricii și capacitatea de producție, sunt sigur că vom continua să livrăm clienților Federal-Mogul produse și servicii la cele mai înalte standarde de calitate”, a adăugat el.

Fabrica Federal-Mogul Motorparts langa Ploiesti

Operațiunile Federal-Mogul din România vor beneficia de un program semnificativ de investiții în următoarele luni. Capacitatea fabricii de la Ploiești va crește, iar numărul de angajați va fi suplimentat.

De asemenea, Federal-Mogul a anunțat în luna noiembrie relocarea biroului din București cu aproximativ 75 de angajați în Floreasca Business Park. Acest birou are o importanță pan-europeană și asigură un spațiu de lucru de ultimă generație pentru aproximativ 150 de angajați.

Reprezentanții Federal Mogul iau în calcul și alte investiții în România.

„Obținerea cifrei de zero defecte la un milion de piese demonstrează pasiunea angajaților noștri și eficiența standardelor noastre de calitate. Premiul VQE arată recunoașterea standardelor înalte de calitate ale fabricii din Ploiești”, a comentat Dr. Rainer Bostel, Vicepreședinte Senior al  Federal-Mogul Motorparts divizia de frânare.

Plăcuțele de frână fabricate la Ploiești sunt piese de schimb autorizate la nivel european pentru vehiculele care utilizează platforma P2 de la Volvo, printre care se numără S60, S80 și V70.

Fabrica, furnizor Volvo de când și-a început producția în 2012, operează în prezent cu două linii de producție ce fabrică plăcuțe de frană pentru vehicule de pasageri. În fabrică a inceput instalareafost inaugurată și celei-a de-a treia liniie, iar în anul 2015 se intenționează inaugurarea celei de-a patra linii de producție, destinată aplicațiilor de vehicule comerciale. Cele două linii noi vor crește capacitatea de producție de la Ploiești cu 75%, fiind necesară creșterea numărului de angajați pentru a susține producția.

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este un furnizor de top de produse și servicii la nivel global, pentru producătorii și service-urile pentru vehicule și echipamente de pe piețele automotive pentru vehicule uşoare, medii, comerciale de mare capacitate, maritime, feroviare, aerospaţiale, electrice şi industriale. Produsele și serviciile companiei sunt axate pe eficientizarea consumului de combustibilși conduc la reducerea emisiilor și la îmbunătățirea siguranței vehiculului.

Federal-Mogul operează două divizii distincte de business, având fiecare câte un director general executiv, care răspunde în faţa Consiliului de administraţie al Federal-Mogul.

Federal-Mogul Motorparts comercializează şi distribuie o gamă largă de produse pentru piaţa aftermarket, având în portofoliu peste 20 de mărci recunoscute la nivel mondial,  furnizând echipamente orginile producătorilor de vehicule, precum sisteme de frânare, şasiuri, ştergătoare şi alte componente de vehicule.

Printre mărcile destinate pieței aftermarket ale companiei se numără lamele pentru ştergătoare ANCO® ; bujiile Champion® , ştergătoare şi filtre; produse pentru motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nüral®, Payen® and Sealed Power®; piese pentru direcţie şi suspensie MOOG® şi produse pentru frânare Ferodo®, Jurid® and Wagner®.

Federal-Mogul Powertrain proiectează şi fabrică  componente originale pentru grupuri motopropulsoare şi produse pentru protecţia sistemelor pentru aplicaţii auto pentru maşini de mare capacitate, industriale şi de transport.

Federal-Mogul www.federalmogul.com a fost înfiinţată în Detroit în 1899, cu sediul internaţional în Southfield, Michigan. Compania are peste 45.000 de angajaţi în 34 de ţări. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.