Ziua Pământului, cu sădire de platani

În cartierul Progresul din Sectorul 4 al Capitalei au fost plantaţi 200 de platani, luni, de Ziua Pământului, într-o acţiune derulată de primărie, cu sprijinul campionului mondial la skandenberg Ion Oncescu şi al unor echipe de voluntari.

Platanii au fost sădiţi în perimetrul descris de şos. Giurgiului – str. Luică – str. Aurel Perşu – Drumul Bercenarului – str. Pogoanele – str. Odei, iar operaţiunea reprezintă o primă etapă de ecologizare şi îmbunătăţire a calităţii mediului. Cea de-a doua va avea loc în 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului, când vor fi plantaţi alţi 200 de copaci, a anunţat primarul Cristian Popescu-Piedone.

Ziua Internaţională a Pământului, aniversată în fiecare an pe 22 aprilie de miliarde de locuitori ai planetei, a fost oficializată în anul 2009 de Organizaţia Naţiunilor Unite, după ce fusese înfiinţată în anul 1970 de senatorul american Gaylord Nelson, când populaţia SUA s-a confruntat cu creşterea accelerată a preţurilor la carburanţi şi un nivel din ce în ce mai ridicat al poluării aerului.

Ziua a devenit o ocazie a acţiunilor de conştientizare a populaţiei globale pentru conservarea sănătăţii naturii şi reducerii impactului uman asupra acesteia.

Evenimentele ecologice organizate şi la noi în ţară implică eforturi comune de curăţare a plajelor, a albiilor râurilor sau a altor zone naturale, precum şi de plantare de copaci – ce se derulează, de altfel, pe tot parcursul lunii aprilie.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.