Alt proiect EU: EMPOWER

EMPOWER este prescurtarea de la Multi-POWERtrain, modular și flexibil, pentru vehiculele grele pe distanțe lungi și are un buget de 18 milioane de euro.

Ca bază de lucru vor fi folosite șasuri IVECO

Întâlnirea de lansare a avut loc recent la sediul Austria Institute of Technology din Viena, la care au participat reprezentanți ai celor 14 parteneri de proiect. În următorii câțiva ani, AIT și partenerii săi vor lucra pentru a dezvolta două camioane de 40 de tone cu emisii zero. EMPOWER va cerceta atât propulsiile electrice cu baterie, cât și cele electrice cu pile electrice.

Unul va permite o autonomie de 750 km alimentat cu hidrogen, iar celălalt, alimentat exclusiv de baterii, va oferi o autonomie de 400 km. Odată realizate, noile vehicule trebuie să-și demonstreze autonomia și performanța în cinci cazuri de utilizare a distribuției regionale și pe distanțe lungi, inclusiv coridoare transfrontaliere între statele membre europene.

Alături de performanțele propriu-zise, există și altfel de cerințe, cum ar fi noua interfață umană a vehiculelor pentru controlul optimizat al sistemelor vehiculului. Acesta trebuie să prezinte și funcțiile de comunicație Vehicle-to-Grid și eco-rutare. Echipa va propune, de asemenea, un sistem de management al flotei, o analiză generală a ciclului de viață, o evaluare a costului total de operare și o infrastructură de alimentare cu hidrogen.

Printre partenerii de proiect se numără IVECO și Air Liquide, care ar putea prelua infrastructura H2, FPT Motorenforschung AG, IFP Énergies nouvelles, Politecnico di Torino, Istituto per Innovazioni tecnologiche Bolzano, Lead Tech, Villinger GmbH, Fundación CIDETEC, CT Engineering GmbH, Gruber Logistics, și Brembo, specialist în frâne.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.