B-ON și Chery, în parteneriat

Succesor al StreetScooter, B-ON și producătorul chinez de vehicule Chery au anunțat un joint venture pentru vehicule comerciale electrice. Primul produs comun este Pelkan, care urmează să fie livrat clienților din Europa de la jumătatea anului 2024.

Pelkan este un Chery european.

B-ON speră să obțină acces la finanțare și la tehnologia lui Chery, în timp ce producătorul chinez de mașini va avea acces, în schimb, pe piețele europene și americane. Duo-ul nu mai are nimic de-a face cu StreetScooter, iar B-ON vrea să construiască o nouă familie de vehicule electrice de distribuție.

Conform datelor modelului publicate de B-ON în octombrie, Pelkan are o putere maximă de 85 kW cu un cuplu maxim de 256 Nm și va fi disponibil cu două variante de baterie (43 și 54 kWh).

Cu o baterie mai mare de 54 kWh, duba este de așteptat să atingă o autonomie de peste 250 de kilometri. La o stație de încărcare de curent continuu, procesul de încărcare de la 30 la 80% ar trebui să dureze mai puțin de 30 de minute. Procesul de încărcare în curent alternativ de la 0 la 100% este specificat ca fiind „sub 8 ore”.

Potrivit B-ON, sarcina utilă este de 1.235 kg, iar viteza maximă de 120 km/h. Producătorul declară dimensiunile exterioare ale lui Pelkan la 5.725×1.850×2.515 mm, iar ampatamentul la 3.380 mm.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.