BEI împrumută Iveco cu 500 de milioane de euro

Grupul Iveco va primi până la 500 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru decarbonizarea transporturilor.

Camioanele IVECO sunt doar unele dintre beneficiarele împrumutului.

Împrumutul, cu un profil de amortizare pe 8 ani, va fi livrat în întregime în scurt timp, precizează Grupul Iveco, adăugând că „resursele puse la dispoziție de BEI vor permite Grupului Iveco să dezvolte tehnologii noi în domeniul propulsiei electrice. Grupul Iveco va crește, de asemenea, eficiența, siguranța, confortul condusului și productivitatea prin dezvoltarea în continuare a soluțiilor pentru conducerea autonomă, digitalizarea și conectivitatea vehiculelor”.

Investițiile BEI urmează să contribuie nu numai la îmbunătățirea vehiculelor electrice și cu celule de combustibil, ci și la reducerea costurilor de producție și a costurilor de operare ale produselor și serviciilor, facilitând o pătrundere mai largă pe piață a acestor noi tehnologii în beneficiul tuturor utilizatorilor. Investițiile vor fi realizate până la sfârșitul anului 2025, în principal în Italia – în special în fabricile Iveco Group din Torino și Foggia – dar și în Germania, Franța, Spania, Cehia și Elveția.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.