Camioane norvegiano-japonezo-americane

Hexagon Purus a semnat recent un acord cu Hino Motors Sales USA pentru a distribui exclusiv camioane grele electrice cu baterii produse de Hexagon Purus prin dealeri din rețeaua Hino. Bazate pe un șasiu Hino, vehiculele sunt programate să intre în producția de serie în 2024.

Orice companie străină care vrea să vândă vehicule electrice în SUA, trebuie să le producă local

Hexagon Purus a semnat un contract de furnizare pe mai mulți ani cu Panasonic în America de Nord. Acesta din urmă va livra celule bateriilor pentru a fi utilizate în camioanele electrice. Chiar înainte de prima livrare, Hexagon Purus a investit câteva milioane de dolari pentru a-și asigura capacitatea de producție. Pe de altă parte, conform acordului de furnizare, Hexagon Purus va efectua o plată în avans de circa 45 milioane dolari până în 2025, pentru ca Panasonic să atingă anumite etape – acestea se referă la construcția fabricii de baterii, care ar fi început în noiembrie 2022. Cu toate acestea, cu respectiva plată în avans, Hexagon Purus asigură capacitatea de producție de la noua fabrică Panasonic din Kansas, cu livrări începând din 2026.

SUA este o piață relativ nouă pentru compania din Norvegia, specializată în tehnologia vehiculelor cu emisii zero, inclusiv hidrogen, pentru care a și deschis recent o fabrică în Maryland. Până în 2045, toate vehiculele noi vândute în California trebuie să aibă emisii zero conform regulamentărilor naționale. Alte șase state – și anume New York, New Jersey, Oregon, Massachusetts, Washington și Vermont – care, împreună cu California, reprezintă aproximativ 20% din vânzările de vehicule grele la nivel național, s-au angajat deja să respecte standardele mai stricte. Colorado și Main sunt în curs de adoptare a noilor reguli.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.