China: Politică de stat cu hidrogen

Guvernul central chinez a lansat inițiativa de orașe-pilot pentru vehicule cu pile de combustibil cu hidrogen și a catalogat, ulterior, hidrogenul ca parte a viitorului său sistem energetic național și a uneia dintre industriile sale strategice emergente.

Aceste mișcări au oferit un stimulent substanțial autorităților locale, pentru a promova dezvoltarea industriei hidrogenului. Ajustarea politicilor din industrie a reflectat, de asemenea, încrederea tot mai mare a autorităților locale în promovarea vehiculelor cu celule de combustie cu hidrogen.

30 de provincii și orașe din China au emis politici și planuri guvernamentale care acoperă dezvoltarea stațiilor de alimentare cu hidrogen. Dintre acestea, 29 de administrații locale au conturat ținte pentru 2025 pentru construcția lor, însumând peste 1.200 de amplasamente. Acesta este de departe o sumă mai mare, în comparație cu ce există în prezent, în întreaga lume.

Orașele-pilot pentru dezvoltarea industriei hidrogenului au anunțat ținte ambițioase pentru construcția stațiilor de alimentare, pentru a crea o infrastructură pentru adoptarea vehiculelor cu celule de combustibil. De exemplu, Hebei plănuiește să construiască 100 de centre, în timp ce Shanghai, Beijing și Henan și-au stabilit obiective pentru circa 100 de stații. Merită menționat faptul că Zhengzhou – capitala provinciei Henan și principalul promotor a vehiculelor cu celule de combustibil – intenționează să construiască 110 stații în zona urbană, în 2025.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.