DAF deschide o fabrică în Eindhoven pentru camioanele sale electrice

DAF a inaugurat noua sa fabrică de asamblare pentru camioane electrice în cadrul complexului său industrial din Eindhoven. Acolo, producția noilor generații DAF XD și XF Electric este așteptată să înceapă în primăvara acestui an.

DAF are o fabrică destinată propulsiei electrice

Potrivit DAF, construcția fabricii de asamblare a fost finalizată în doar 18 luni. Producătorul olandez se așteaptă ca producția să crească la câteva mii de vehicule pe an în următorii câțiva ani, în conformitate cu cererea tot mai mare de camioane complet electrice de tip 4×2 și 6×2 și tractoare 4×2.

Șasiele (inclusiv cabina) acestor versiuni electrice sunt fabricate pe linia principală de producție a camioanelor DAF, apoi ele sunt completate într-un proces în opt etape pe linia de producție de asamblare a camioanelor electrice. Noua fabrică are de fapt două linii de asamblare. Pachetele de baterii sunt asamblate pe linia secundară, în timp ce toate componentele de înaltă tensiune, inclusiv bateriile și transmisia, sunt montate pe șasiu pe linia principală.

În ceea ce privește grupul motopropulsor, pe lângă disponibilitatea a două motoare PACCAR EX (cu șase trepte de performanță diferite), pachetele de baterii pot fi montate și în poziții diferite pe șasiu, în funcție de cerințele clientului.

DAF XD și XF Electric au fost lansate la IAA Hanovra în septembrie 2022. Motoarele electrice PACCAR oferă puteri între 210 și 480 CP. De asemenea, există o gamă de pachete de baterii folosind o abordare modulară. Cel mai mic pachet conține două seturi care împreună au o capacitate de 210 kWh și oferă o autonomie de până la 200 km. Cel mai mare are cinci seturi, cu o capacitate de 525 kWh și poate atinge o autonomie de peste 500 km. Camioanele electrice sunt perfect echipate pentru încărcarea rapidă și chiar și cel mai mare pachet de baterii poate fi încărcat de la 0% la 80% în puțin peste 45 de minute.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.