Electricele se vând mai greu

În ciuda știrilor superpozitive ce vin din lumea utilitarelor electrice europene, în SUA, General Motors amână creșterea producției de pickup-uri electrice din cauza scăderii cererii.

Sub diverse pretexte, giganții pick-up-urilor americane încetinesc producția de vehicule electrice, în realitate, planurile lor inițiale au fost mult prea optimiste.

Producătorul auto dorea să adauge linii de producție la o a doua uzină de asamblare, în Orion Township din statul american Michigan, unde producția Chevrolet Silverado EV și viitorul GMC Sierra EV electric trebuia să înceapă în 2024.

Dar GM a anunțat acum că aceasta nu se va întâmpla până la sfârșitul anului 2025. Timp de doi ani, cei aproximativ 1.000 de muncitori din Orion Township vor fi mutați pe la alte fabrici GM.

Între timp, Ford anulează unul dintre schimburile de lucru de la uzina sa din Michigan care construiește pick-up-ul electronic F-150 Lightning. Și aici, motivul este slăbirea cererii. Conform unei știri, cererea pentru F-150 Lightning a scăzut – atât de mult încât producătorul de mașini caută chiar să construiască mai multe exemplare pe benzină. Cu toate acestea, Ford a refuzat să comenteze oficial că cererea în scădere este un fapt. Totuși, chiar Ford a raportat că vânzările pick-up-ului F-150 Lightning EV au scăzut cu 46% în T3 2023.

La rândul său, Dodge, care acum este sub aceeași umbrelă cu Fiat, IVECO, Peugeot și Citroen, abia și-a prezentat pick-up-ul său, producția urmând să înceapă peste mai bine de un an. Până una alta, doar bateria se spune că va costa circa 25.000 de dolari.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.