Flixbus testează autocare electrice

Flixbus a anunțat lansarea testelor sale pentru primul serviciu de transport cu autocare 100% electrice, pe distanțe lungi, din Anglia și Țara Galilor.

Este posibil transportul interurban de călători cu autobuze electrice

Din 21 martie, până în iunie 2024, călătorii vor putea încerca vehiculul electric pe o rută FlixBus între Londra și Bristol și până la Newport. Proba de trei luni pe distanțe lungi a FlixBus cu operatorul partener Newport Transport va fi desfășurată cu autocarul electric Yutong TCe12 cu 46 de locuri. .

Autocarul electric Yutong TCe12, care va circula, acum, între Anglia și Țara Galilor, are o putere maximă de 350 kW, cu un motor răcit cu apă. Bateriile sunt de tipul LFP de la gigantul chinez CATL și sunt răcite cu apă, cu o capacitate totală de 281 kWh, grupate în 10 pachete de module separate. Se spune că autobuzul electric permite operatorilor o autonomie de aproximativ 322 de kilometri, la o încărcare completă. Acet vehicul este primul autocar pe distanțe lungi cu zero emisii din Marea Britanie care a primit certificarea ULEB, în 2020.

Flixbus este pionier în transportul interregional cu zero emisii, compania fiind deschisă la orice tehnologie viabilă. Furnizorul de transport de pasageri a apelat și la Freudenberg și ZF, pentru a dezvolta autobuze alimentate cu hidrogen pentru servicii interurbane. Proiectul „HyFleet” se concentrează pe dezvoltarea celulelor de combustibil, pentru a permite funcționarea continuă de cel puțin 35.000 de ore. Un alt accent de cercetare se concentrează asupra strategiilor de hibridizare pentru grupul motopropulsor, așa-numita „dimensionare corectă” între pila de combustibil și baterie. Proiectul „HyFleet” a dezvoltat, până în 2024, primul autobuz de lungă distanță alimentat cu celule de combustibil din Europa, ale cărui rezultate ar trebui să fie cunoscute în curând.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.