Germania reduce subvențiile

Germania a încetat să mai subvenționeze camioanele și autobuzele electrice. O astfel de decizie urmează uneia similare referitoare la mașinile electrice, luată nu cu mult timp în urmă.

Desigur, nu este o veste bună pentru producătorii de camioane și autobuze, care s-au bazat pe finanțări publice pentru a stimula vânzările de vehicule electronice în Germania. Într-adevăr, Guvernul obișnuia să subvenționeze achiziționarea de vehicule grele cu motor alternativ, astfel încât să acopere aproximativ 80% din diferența de preț față de un vehicul diesel.

Nu există fonduri pentru camioane electrice noi în Germania. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Federal pentru Digital și Transport (BMDV), a declarat că: „Proiectele aprobate în ghid vor fi finanțate integral pe baza bugetului 2024. Nu există fonduri disponibile pentru un nou apel de finanțare. Sunt disponibile în jur de 1,8 miliarde de euro. Aceste investiții sunt necesare pentru a crea condițiile pentru dezvoltarea vehiculelor ecologice. Printre proiectele majore, se numără Deutschlandnetz (rețeaua germană de încărcare, n. r.), care va asigura un minimum de stații de încărcare a vehiculelor electrice în anumite regiuni și de-a lungul autostrăzilor și dezvoltarea unei rețele inițiale de încărcare a camioanelor electrice.”

 

Cu alte cuvinte, doar proiectele existente vor fi mai subvenționate. Probabil că cineva a înțeles că rețelele de încărcare trebuie să crească simultan cu numărul vehiculelor electrice. Iar, cum Germania este numărul 1 în Europa în materie de automobile, este foarte probabil ca și alte țări să-i urmeze exemplul.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.