Hertz scapă de 30.000 de mașini electrice, în 2024

Compania de închirieri auto Hertz va elimina treptat și mai multe mașini electrice în acest an decât era planificat anterior.

După cum scrie Hertz într-o declarație despre cifrele sale trimestriale, un total de 30.000 de mașini electrice urmează să fie vândute în 2024 – cu 10.000 mai mult decât anunțase în ianuarie.

La începutul anului, compania de închirieri auto Hertz avea aproximativ 60.000 de unități în flota sa globală de vehicule electrice – și a anunțat că va vinde în SUA, 20.000 de mașini electrice de diverse mărci până la sfârșitul anului și va investi o parte din încasări în achiziționarea de mașini cu motoare cu ardere internă.

Se pare că nu va mai fi cazul. În ultimul său raport anual, Hertz scrie că „și-a mărit planul de eliminare a vehiculelor electrice cu încă 10.000 de vehicule, pentru un total de 30.000 de vehicule electrice destinate vânzării în 2024”. Aceasta ar corespunde cu jumătate din toate mașinile electrice operate de Hertz la începutul anului. Compania anunțase deja, în octombrie 2023, că nu va continua extinderea flotei sale electrice la fel de repede precum era planificat anterior.

De asemenea, compania de închirieri auto Sixt renunță, treptat, la mașinile electrice de la Tesla. Problema valorii reziduale, care pare să afecteze Tesla mai mult decât alte mărci, are, de asemenea, un rol important la Sixt.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.