Honda și Isuzu se sprijină reciproc

Producătorul japonez de vehicule Isuzu Motors intenționează să lanseze un camion greu 8×4, cu tehnologie de celule de combustibil de la Honda, începând cu 2027.

Camioanele Isuzu dezvoltate împreună cu Honda

Un acord semnat de ambele companii a confirmat acest lucru. Honda și Isuzu Motors au convenit anterior să cerceteze în comun camioanele grele cu celule de combustibil la începutul anului 2020. Planul este de a începe testarea demonstrativă a unui prototip de camion pe drumurile publice în anul curent, care se va încheia pe 31 martie 2024. Modelul de serie este apoi planificat în 2027. Isuzu urmează și alte parteneriate în domeniul camioanelor cu celule de combustibil, de exemplu, în zona camioanelor comerciale ușoare, colaborarea dintre Hino și Toyota.

Honda și-a publicat strategia pentru utilizarea pilelor de combustie în februarie 2023. La acea vreme, Honda a decis să-și împartă eforturile de pile de combustie în patru domenii de bază pentru utilizarea sistemului său de celule de combustie: autoturisme, vehicule comerciale, generatoare electrice staționare și utilaje de construcții. Compania a anunțat totodată intențiile de a se angaja activ în colaborarea cu alte companii.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.