Hyundai XCIENT câștigă un premiu pentru mobilitate

Camionul XCIENT Heavy-Duty Fuel Cell de la Hyundai a câștigat GREEN AWARD la categoria Mobilitate la GTF Connect Los Angeles, găzduit la Hollywood, California.

Hyundai XCIENT are autonomie 725 km cu 37 t.

Tehnologia inovatoare a XCIENT Fuel Cell îl poziționează ca lider în industrie, oferind soluții de transport cu emisii zero. Tehnologia sa avansată cu celule de combustibil stabilește un punct de referință pentru viitorul transportului durabil și eficient.

 

Hyundai a lansat camionul XCIENT Fuel Cell ca o inovație revoluționară concentrată pe sectorul transporturilor comerciale. XCIENT Fuel Cell se mândrește cu un profil remarcabil fără emisii, prezentând o soluție de mobilitate durabilă care vizează atenuarea emisiilor de carbon, în timp ce răspunde eficient nevoilor globale de transport.

Lansat în 2020, XCIENT Fuel Cell a fost implementat în cinci țări, Elveția, Germania, Israel, Coreea și Noua Zeelandă. Este singurul model electric de pile de combustie pentru sarcini grele cu aplicații în lumea reală și fiabilitate tehnologică verificată.

În mai 2023, Hyundai a lansat modelul tractorului XCIENT Fuel Cell în Statele Unite, echipat cu două sisteme de celule de combustie cu hidrogen de 90 kW (putere totală de 180 kW) și un motor electric de 350 kW. Greutatea brută combinată este de maximum 37 t., asociind timpii scurți de realimentare cu o autonomie de rulare de peste 725 km/ alimentare, chiar și atunci când este încărcat complet.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.