Irizar la Solutrans 2023

Grupul Irizar este în prezent capabil să ofere vehicule pentru toate tipurile de caroserii de camioane.

Irizar ie promite până la 400 km de autonomie, în funcție de utilizare.

Vehiculul proaspat introdus este echipat cu a treia generație a grupului de baterii cu densitate energetică mai mare pentru mai multă putere la bord. Irizar a prezentat la Solutrans 2023 cea mai recentă generație a camionului său electric conceput pentru aplicații urbane și distanțe scurte. Versiunea cu șasiu cu trei axe a camionului electric cu un design complet reînnoit, actualizat tehnic pentru a se conforma celor mai recente cerințe legislative (ADAS și GSR2).

Noua versiune a camionului, lansată inițial  în urmă cu doi ani la Solutrans 2021, este cu până la 2.000 kg mai ușoară în versiunea 6×2 și cu aproximativ 1.400 kg mai ușoară în versiunea 4×2, față de camionul din generația anterioară, ceea ce duce la „un reducere importantă a consumului de energie și a emisiilor”, potrivit producătorului spaniol. Cabina lui Irizar ie are o singură treaptă de acces de 370 mm, asigurând accesul ușor pentru șofer și pasageri.

Vehiculul este echipat cu a treia generație de baterii cu densitate energetică mai mare folosind mai puțin volum și având o greutate mai mică. Drept urmare, această baterie de nouă generație stochează până la 512 kWh. 

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.