Isuzu D-MAX va avea și o versiune electrică

După ce și-a pus la punct producția de camioane și autobuze electrice, Isuzu Motors Limited dezvăluie primul D-MAX electric, la cel de-al 45-lea Salon Auto Internațional de la Bangkok, Thailanda, care s-a desfășurat în perioada 27 martie-7 aprilie 2024.

Pick-up-ul D-MAX electric a fost dezvoltat pentru a satisface o gamă largă de nevoi de vehicule comerciale și de pasageri, păstrând, în același timp, performanța de bază așteptată de la camionete. Sistemul 4×4 permanent, cu punți motoare electrice nou dezvoltate în față și în spate, oferă performanțe excelente pe drumuri accidentate și o senzație de accelerare liniară, caracteristică mașinilor electrice – toate în același timp reducând zgomotul și vibrațiile. În plus, capacitatea mare de remorcare este asigurată prin adoptarea motoarelor electrice de mare putere, împreună cu un cadru întărit, permițând D-MAX electric să funcționeze la fel de bine ca modelele diesel existente. El va fi lansat inițial pe piețe selectate din Europa, cum ar fi Norvegia, începând cu 2025, iar apoi în Marea Britanie, Australia, Thailanda și alte țări, în funcție de nevoile pieței și de maturitatea infrastructurii de încărcare a bateriilor electrice.

Bateriile sale au o capacitate de 66,9 kWh, iar cele două motoare față/spate însumează 130 kW, poate tracta o remorcă de 3,5 t și are o sarcină utilă de o tonă. Viteza maximă anunțată provizoriu este de peste 130 km/h.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.