IVECO investește un miliard de euro anul viitor

Anul 2024 va fi plin de provocări. Pentru a încheia evenimentul de lansare din Spania, a fost făcut un anunț special despre un parteneriat între IVECO și legendele rockului Metallica.

Metallica se plimbă cu IVECO

IVECO va susține Metallica în etapa europeană a turneului lor mondial M72, care se desfășoară din mai până în iulie 2024, cu camioane electrice și pe gaz natural însoțind trupa în diferite orașe, iar microbuzele IVECO electrice și pe gaz servind drept navete în timpul concertelor.

Cel mai izbitor este că, în timp ce așteaptă să putem vorbi concret despre hidrogen, IVECO spune clar și fără echivoc că, în acest moment, full electric nu este o soluție viabilă pe distanțe lungi, de fapt, soluția de referință ca alternativă la motorină rămâne gazul, eventual în declinația sa „bio”.

În ceea ce privește camioanele grele cu motoare termice, noul motor multicombustibil FPT Industrial XCursor 13 de pe camionul MY24 S-Way profund modernizat este cea mai recentă versiune a motorului Cursor de când a fost introdus pentru prima dată pe piață. în anii 90; noul S-Way oferă economii de combustibil de până la 10% la motorină și gaz și, dacă funcționează cu gaz natural bio-lichefiat, poate elimina complet emisiile de CO2 într-un ciclu complet de la extracție până la roată.

Revenind la camioanele electrice IVECO, eDaily are acum o autonomie de până la 400 km în mediul urban real, iar 20 de minute de încărcare rapidă oferă 100 km de autonomie. S-eWay este primul camion de greu cu software conceput și produs de IVECO; el oferă o autonomie de până la 500 km în sarcină maximă și în condiții normale de lucru, cu reîncărcare de 80% în 90 de minute la 350 kW de încărcare rapidă.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.