LG Energy Solution avertizează că va scădea cererea de vehicule electrice

LG Energy Solution a avertizat cu privire la încetinirea creșterii veniturilor sale în 2024 din cauza incertitudinilor economice globale care afectează perspectivele vânzărilor de vehicule electrice.

Astfel se alătură unui număr tot mai mare de producători de automobile și furnizori care exprimă prudență cu privire la cererea de vehicule electrice, deoarece se tem că ratele ridicate ale dobânzilor ridică costurile de finanțare și creșterea incertă din economiile majore, cum ar fi China și Europa, va afecta cumpărătorii de mașini.

„Cererea de vehicule electrice anul viitor ar putea fi mai mică decât așteptările”, a declarat directorul financiar al LGES, Lee Chang-sil, într-un apel privind veniturile, citând acești factori, precum și producătorii de automobile care își ajustează strategiile pentru vehicule electrice drept răspuns. Mai concret, creșterea veniturilor în 2024 nu va fi la fel de mare ca rata medie de 30% prognozată. O revenire a cererii de la producătorii europeni va fi probabil amânată, deoarece rivalii chinezi lansează vehicule electrice mai ieftine, a declarat vicepreședintele LGES Kim Gyunghoon. LGES reduce producția la fabrica sa din Polonia ca răspuns la minimizarea costurilor, a adăugat Kim.

Lee a spus că LG monitorizează îndeaproape și grevele United Auto Workers (UAW) din SUA împotriva clienților săi GM, Ford și Chrysler, deoarece o creștere a salariilor ar putea avea un impact semnificativ asupra operațiunilor și profitabilității producătorilor de automobile. Sindicaliștii negociază cu privire la viitoarele salarii pentru întreprinderile mixte ale fabricilor de baterii din SUA.

GM, partenerul său în joint-venture într-o fabrică de baterii din Ohio și încă două în construcție, a declarat, după cum am pblicat și noi săptămâna trecută, că încetinește lansarea mai multor modele de vehicule electrice pentru a reduce costurile și a micșora cheltuielile cu vehiculele electrice, pentru a pune profiturile înaintea vânzărilor.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.