Lobby pentru camioane electrice

O coaliție puternică se formează în SUA pentru a promova infrastructura de încărcare electrică a vehiculelor comerciale. Daimler Truck North America, Volvo Group și Navistar au înființat o organizație de lobby numită Powering America’s Commercial Transportation (PACT).

MACK electric și-a intrat pe făgaș.

Deja în Europa, Volvo Trucks Daimler Truck și Traton sunt membrii fondatori ai Milence. Traton, de altfel, aparține Grupului Volkswagen și deține Navistar, așa că, într-adevăr, PACT este o coaliție de vechi cunoștințe. În lumea veche, asocierea vrea să-și construiască propria rețea încărcare electrică de camioane și autocare. Milence investește o jumătate de miliard de euro pentru stațiile de încărcare a camioanelor din Germania, Țările de Jos, Franța, Belgia, Spania, Italia, Norvegia și Suedia.

Calitatea de membru pentru lobby este deschisă tuturor părților interesate în accelerarea implementării vehiculelor comerciale electrice și a infrastructurii necesare, inclusiv altor producători de echipamente originale, dezvoltatori de infrastructură, utilități, operatori de rețea și alții. Alți membri fondatori includ furnizorii de infrastructură ABB E-mobility, BC Hydro, Burns & McDonnell, Greenlane, Prologis și Voltera. Lipsește PACCAR din combinație, atât în Europa cât și în America de Nord.

Și există provocări enorme. Partenerii citează Consiliul Internațional pentru Transport Curat. ICCT estimează că vor fi necesare aproape 700.000 de încărcătoare la nivel național pentru a găzdui un milion de vehicule ZEV din clasa 4-8 M/HD care se preconizează a fi instalate până în 2030, care vor consuma 140.000 de megawați de energie electrică în fiecare zi, echivalentul cu nevoile lunare de energie de peste 100 de milioane de locuințe americane. Daimler Truck împreună cu Navistar și Volvo Group susțin că reprezintă aproximativ 70% din toate vânzările de camioane noi din SUA.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.