Militarii cercetează reconversia electrică

Ministerul Britanic al Apărării, a ales două companii englezești pentru a cerceta posibilitatea convertirii electrice a câtorva Land Rover experimentale. Se pare că toată tehnologia ce va fi folosită este integral britanică.

Toți recunosc că este mai bine să reconvertești ceea ce ai deja

Vehiculele vor fi reconvertite cu kit-uri electice și apoi încercate și testate de către armată într-o serie de scenarii specifice, care vor evalua performanțele pe terenuri abrupte, capacitate de tractare și diferite condiții climatice.

Vor fi multe aspecte care vor trebui verificate și comparate cele ale suratelor diesel. De asemenea, este posibil să se cerceteze și capacitatea diferitelor unități de a efectua reconversia electrică nu neapărat în atelierele companiilor care au creat kit-ul.
Fiind vorba despre militari, detaliile sunt foarte puține. Totuși, compania Electrogenic, convertește de ceva timp mașini clasice, înlocuindu-le motoarele termice cu unele electrice.

Printre aceste conversii se numără desigur și exemplare Land Rover, similare celor militare.
Acestea sunt echipate cu un sistem electric de 350 V cu un motor de 150 kW, cu un reductor fix de 2,7:1 montat direct pe cutia de transfer. Cu o putere dublă față de motorul original Diesel, și fără cutie de viteze, performanțele sunt mai bune ca cele inițiale. Bateriile însumează o putere de 62 kWh, suficientă pentru 300 km de drumuri accidentate.
explicație

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.