Nikola va folosi pile electrice produse de Bosch

Bosch pregătește producția de serie a modulului său de generare a curentului electric cu celule de combustibil la fabrica sa din Stuttgart-Feuerbach.

Sub cabina de Iveco a camioanelor Nikola se află tehnologie Bosch

Producătorul american de camioane cu celule de combustibil Nikola va servi drept client pilot. Vorbind de hidrogen, între 2021 și 2026, Bosch va fi investit un total de aproape 2,5 miliarde de euro în dezvoltarea și fabricarea tehnologiilor sale legate de hidrogen. În prezent, la Bosch lucrează peste 3.000 de oameni la tehnologiile cu hidrogen, mai mult de jumătate dintre ei în Europa. Până în 2030, Bosch intenționează să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro cu tehnologia hidrogenului.

Gigantul tehnologic din Germania a început să construiască prototipuri pentru electroliză folosind membrane pentru schimb de protoni. Începând din toamnă, compania intenționează să pună la dispoziție prototipuri de 1,25 MW pentru aplicații-pilot și este pe cale să înceapă producția de volum în 2025.

Bosch explorează mai multe opțiuni pentru utilizarea hidrogenului în transporturi. În afară de grupul motopropulsor electric cu celule de combustibil, Bosch lucrează și la motorul cu ardere internă alimentat cu hidrogen. Această soluție este potrivită în special pentru vehiculele grele pe curse lungi cu sarcini deosebit de grele. Un avantaj major al ei este că mai mult de 90% din tehnologiile de dezvoltare și producție necesare pentru aceasta există deja. Motorul termic alimentat cu hidrogen este așteptat să fie lansat în 2024.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.