Noi sarcini pentru electrificare

Parlamentul European a stabilit noi reguli pentru stațiile de încărcare și realimentare de pe teritoriul european, ca parte a pachetului Fit for 55.

Rețeaua TEN-T

Deputații au negociat ca statiile de încărcare electrică pentru mașini cu o putere minimă de 400 kW vor trebui instalate cel puțin la fiecare 60 km de-a lungul rețelei TEN-T până în 2026, puterea rețelei crescând la 600 kW până în 2028. Pentru camioane și autobuze, stații de încărcare trebuie să fie prevăzute la fiecare 120 km. Aceste stații ar trebui să fie instalate pe jumătate din drumurile principale ale UE până în 2028 și cu o putere de 1.400 kW până la 2.800 kW, în funcție de drum.

În plus, țările UE trebuie să se asigure că stațiile de alimentare cu hidrogen de-a lungul rețelei TEN-T vor fi instalate cel puțin la fiecare 200 km până în 2031. De asemenea, utilizatorii de vehicule cu combustibil alternativ vor trebui să poată plăti la punctele de reîncărcare cu carduri sau dispozitive contactless și fără a fi nevoie de abonament, în timp ce prețul acestor „combustibili” va trebui afișat pe kWh, kg sau pe minut/sesiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.