O nouă marcă de camioane

Fondat în 2017, start-up-ul britanic de vehicule comerciale Hydrogen Vehicle Systems (HVS) a dezvăluit noul său camion propulsat electric cu hidrogen, despre care compania declară că este primul de acest gen din Marea Britanie.

Fiind în afara UE, Marea Britanie rămâne un loc cu mai multă libertate în proiectare

Camionul se află deocamdată în faza de dezvoltare în poligonul de testare Mira din Warwickshire, urmărind o producție pilot în Midlands. HVS speră să angajeze peste 600 de angajați, odată ce va fi pus în funcțiune. Dar asta nu se va întâmpla mai devreme de câțiva ani.

Camionul oferă o autonomie de până la 600 km și un timp de realimentare de sub o jumătate de oră. Acesta a fost construit de la zero, cu un șasiu complet nou și având un design original al cabinei, proiectate pentru a optimiza autonomia, sarcina utilă, distribuția greutății și aerodinamica. Producătorul de vehicule a adăugat că a fost luat în considerare și confortul șoferului, cabina fiind concepută pentru a îmbunătăți intrare/ieșirea și a oferi un acces mai bun la comenzile vehiculului.

Grupul motopropulsor HVS dispune de un sistem de celule de combustie cu hidrogen și un sistem de baterii electrice care alimentează o punte spate cu motorul integrat. În mod evident, va exsta și posibilitatea recuperării energiei pe timpul frânării. Singurele emisii ale camionului sunt vaporii de apă, ceea ce înseamnă că nu se eliberează gaze nocive.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.