Parteneriat DKV Mobility-Milence pentru încărcarea camioanelor electrice

DKV Mobility a încheiat un parteneriat cu Milence pentru încarcarea camioanelor electrice. Milence dezvoltă o rețea de stații de încărcare cu capacități de până la 400kW. Sunt planificate 1.700 de puncte publice de încărcare pentru camioane planificate în Europa, până în 2027.

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru domeniul transportului rutier, își extinde rețeaua de încărcare pentru camioanele electrice cu puncte de încărcare de înaltă performanță, cu o putere de încărcare de până la 400kW. Rețeaua de încărcare pentru camioane este furnizată de Milence, un operator olandez de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice cu sediul în Amsterdam, specializat în soluții de încărcare compatibile cu camioane. Milence și GreenFlux, subsidiara DKV Mobility care gestionează întreaga gamă de servicii de încărcare pentru vehicule electrice a companiei, au semnat recent un acord de cooperare în acest sens. Prima stație de încărcare compatibilă cu camioane a fost conectată în Venlo. Milence intenționează să implementeze puncte de încărcare suplimentare în alte țări europene în prima jumătate a anului 2024. Până în 2027, Milence este hotărâtă să înființeze și să opereze 1.700 de puncte de încărcare publice de mare capacitate pentru vehicule electrice în întreaga Europă, inclusiv sisteme de încărcare de megawați. Punctele de încărcare nou adăugate sunt disponibile prin intermediul DKV Card +Charge.

„În drumul nostru către o mobilitate mai prietenoasă cu mediul, soluțiile de încărcare pentru sectorul transporturilor reprezintă o componentă vitală și indispensabilă a mixului energetic al viitorului. Suntem încântați să punem bazele implementării unor soluții de alimentare electrică compatibile cu camioanele, prin parteneriatul nostru cu Milence”, a declarat Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services la DKV Mobility.

Roel Vissers, Chief Commercial Officer la Milence, adaugă: „DKV Mobility este un jucător important în industrie, cu o bază de clienți foarte puternică în întreaga Europă. Suntem bucuroși să oferim clienților DKV Mobility acces la punctele noastre de încărcare și să oferim în viitor o experiență convenabilă pentru șoferii de camioane din Europa, pe măsură ce vom continua să ne extindem rețeaua. În locațiile noastre puteți beneficia de unele dintre cele mai ridicate capacități de încărcare disponibile în prezent, cu încărcătoare CCS de până la 400kW. Și plănuim o tranziție rapidă la tehnologia Megawatt Charging System (MCS) de îndată ce aceasta va fi disponibilă, deschizând calea pentru viteze de încărcare de până la 1.000kW și peste. Acest lucru înseamnă că autocamioanele de cursă lungă cu pachete de baterii de 600 kWh și autonomii de aproximativ 500 de kilometri vor fi încărcate complet în doar 30-45 de minute, mulțumită tehnologiei MCS.”

Cu aproximativ 564.000 de puncte de încărcare publice și semipublice în întreaga Europă, DKV Mobility oferă acces la una dintre cele mai mari rețele europene de stații destinate vehiculelor electrice.

DKV Mobility

Având ~328.000 de clienți activi în peste 50 de țări din Europa, cu ~2.200 de angajați, DKV Mobility este furnizorul european de top de servicii și soluții de plată B2B pentru domeniul transportului rutier, cu o istorie de creștere orientată spre scop de ~90 de ani. Oferim acces la cea mai mare rețea de acceptanță de energie din Europa, care include ~67.000 de stații de alimentare cu combustibil convențional, ~564.000 de puncte de încărcare EV publice și semipublice și ~21.000 de stații de alimentare cu combustibil alternativ. În plus, DKV Mobility este un furnizor de top de soluții de plată a taxelor de drum în Europa, oferind în același timp soluții de mobilitate, inclusiv servicii pentru vehicule la ~32.000 de stații de service pentru vehicule și soluții digitale inovatoare. Pe baza veniturilor din soluții financiare, suntem unul dintre principalii furnizori de servicii de rambursare a TVA. În 2022, DKV Mobility a generat un volum de tranzacții de 17 miliarde de euro și venituri de 621 milioane de euro. Scopul nostru este de a conduce tranziția către un viitor eficient și sustenabil pentru mobilitate.

Despre Milence

Milence este dedică să transforme viitorul transportului rutier într-unul fără combustibili fosili. Pentru a pune în practică această viziune, Milence construiește o rețea de încărcare fiabilă pentru toate autocamioanele și autocarele de mare tonaj cu baterii electrice, indiferent de marcă. Până în 2027, aceștia își propun să aibă cel puțin 1.700 de puncte de încărcare de înaltă performanță în întreaga Europă, primele urmând să fie operaționale până la sfârșitul anului 2023. Milence a fost înființată în iulie 2022 ca o societate mixtă între Daimler Truck, Traton Group și Volvo Group, cu o finanțare inițială de 500 de milioane de euro, și funcționează ca o companie independentă, de sine stătătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.