Parteneriat Mitsubishi Fuso și Ample

Mitsubishi Fuso și Ample sunt parteneri pentru a testa o tehnologie de schimbare a bateriei pentru camioanele electrice.

Schimbarea bateriilor ar trebui să dureze doar cinci minute la acest eCanter

Cooperarea va începe cu un proiect pilot în Japonia, unde un camion Fuso eCanter va fi echipat cu baterii modulare care vor fi înlocuite automat la centrele Ample în doar cinci minute. Firma americană Ample a realizat inițial stații de schimb de baterii pentru vehicule mai mici, dar apoi a adaptat tehnologia pentru vehiculele comerciale electrice cu autonomie mărită.

Deși eCanter de la Daimler poate satisface nevoile de transport urban pe distanțe cuprinse între 100 și 324 de kilometri, rutele regionale și naționale au nevoie de o autonomie mai mare, iar timpul de încărcare poate costa ore valoroase de muncă. Schimbarea bateriilor pentru camioane oferă, de asemenea, o serie de avantaje, cum ar fi permiterea unei evaluări mai ușoare a bateriilor pentru utilizări secundare ori reciclare, precum și, eventual, echilibrarea mai ușoară a rețelelor electrice locale în zonele cu multe camioane electrice. Testele vehiculelor pe drumurile publice din Japonia sunt planificate pentru iarna viitoare. Testele vor permite celor două companii să evalueze experiența clienților, scalabilitatea și potențialul de comercializare pe piața internă.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.