Pro electrice

Avocații mașinilor (și nu numai) electrice ne asigură că acestea nu iau foc mai des ca cele pe care le folosim deja de peste 100 de ani, cu benzină sau motorină.

Statistic, așa o fi, dar ce foc de tabără spectaculos!

Din datele strânse de către o agenție specializată suedeză reiese că vehiculele electrice sunt de 20 de ori mai puțin probabil să ia foc decât mașinile pe benzină și diesel. Mai exact, în 2022, de la cele 4,4 milioane de mașini pe benzină și diesel ale Suediei, au fost raportate aproximativ 3.400 de incendii, reprezentând 0,08% din flota cu motoare termice. În aceeași perioadă, din cele 611.000 de vehicule electrice suedeze au fost raportate 23 de incendii, reprezentând doar 0,004% din parcul electric. S-au mai contorizat, 38 de scutere și 20 de biciclete electrice. Aceasta înseamnă că, o mașină pe benzină sau diesel (din Suedia) are de aproximativ 20 de ori mai multe șanse să ia foc decât un vehicul electric.

La fel de interesant este și faptul că numărul de incendii la mașinile electrice a fost de aproximativ 20 pe an în ultimii trei ani, deși numărul lor aproape s-a dublat. Probabil, acest lucru se datorează faptului că lumea s-a învățat să le folosească.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.