Procese, în SUA

Procurori generali republicani din 25 de state au dat în judecată Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, pentru a bloca regulile menite să reducă emisiile cauzate de mașini și camioane ușoare și să încurajeze producția de vehicule electrice, argumentând că agenția și-a depășit autoritatea legală.

Procurorul general al statului Kentucky, Russell Coleman, a declarat că regulile vor dăuna economiei americane, vor amenința locurile de muncă și vor crește prețurile, subminând, în același timp, rețeaua de electricitate din SUA. Acesta a mai spus că, în statul său, există foarte puțin interes al consumatorilor pentru vehiculele electrice. Oficialii statului republican au spus că regulile echivalează cu o încercare a administrației de a transforma piața americană a vehiculelor de pasageri, în mod necorespunzător, prin reguli stricte.

„Administrația este dispusă să sacrifice industria auto americană și lucrătorii săi în serviciul agendei sale radicale ecologice. Pur și simplu, nu o cumpărăm”, a spus Coleman. Procurorii generali ai statelor republicane, în timpul perioadei de comentarii publice de dinainte de finalizarea regulilor, au spus că acestea depășesc cu mult autoritatea EPA, în temeiul legii de referință anti-poluare numită Clean Air Act, și reprezintă o „încercare de sus în jos de restructurare a industriei auto”.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.