Radiatoare Webasto pentru vehicule electrice

Fiecare vehicul electric are nevoie de un radiator, deoarece interiorul nu poate fi încălzit cu excesul de căldură de la motor ca în vehiculele alimentate cu combustibil.

Webasto are soluție pentru încălzirea electrică a cabinelor

Încălzitoarele electrice de înaltă tensiune de la Webasto nu numai că încălzesc cabina sau habitaclul, dar pot, de asemenea, să optimizeze temperatura bateriilor de tracțiune. Acest lucru are un efect pozitiv asupra autonomiei și duratei de viață.

Stratul subțire de lucru al încălzitoarelor de înaltă tensiune este lipit ferm pe schimbătorul de căldură având o zonă mare de contact. Drept urmare, se încălzesc extrem de rapid și sunt eficiente. Atât temperatura, cât și puterea sunt reglabile continuu. Aceasta înseamnă că se produce strict căldura necesară. Durata de viață a încălzitoarelor de înaltă tensiune este între 15.000 și 25.000 de ore de funcționare.

Dispozitivele măsoară 284×200×72 mm și transformă curentul electric direct în căldură, practic fără pierderi (mai mult de 95%). Greutatea este de 2,2-2,5 kilograme. Nu se folosesc pământuri rare, pentru încălzitoarele de înaltă tensiune. Încălzitoarele suportă tensiuni joase de 12 sau 24 volți (V) dar funcționează și în intervalul de tensiune înaltă, de la 250 la 880 V. În ciuda dimensiunilor lor compacte, blocurile de alimentare oferă 10 și 12 kW de putere de încălzire și, prin urmare, sunt deosebit de eficiente. Dacă necesarul de căldură pentru compartimentele de pasageri sau de marfă este mai mare, pot fi combinate mai multe astfel de încălzitoare. Acestea încălzesc cabina și țin bateriile în „zona lor de confort”, între 25 și 30 de grade Celsius.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.