Reconversii electrice în minerit

Compania irlandeză Cool Planet Group va transforma aproximativ 8.500 de basculante de șantier diesel-electrice în vehicule pur electrice în următorii trei ani.

Orice vehicul se poate reconverti de la combustibili fosili la energie electrică

Comanda este în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. O mare parte din aceste transformări urmează să fie efectuată la o fabrică Cool Planet recent finalizată din Wicklow, Irlanda, urmează planificată o altă fabrică din Irlanda, precum și din Portugalia.

Proprietarul firmei, explică: „Am fost abordați în timpul COVID de una dintre cele mai mari companii miniere din lume pentru a converti electric o camionetă, ceea ce a condus la o oportunitate uriașă la care acum lucrăm cu cinci sau șase dintre cele mai mari companii miniere din lume și am reconvertit o grămadă de vehicule electrice, care nu emit fum, dar sunt și mult mai sigure. Au sisteme de evitare a coliziunilor, așa că nu pot accidenta oameni.”

Compania are câteva divizii majore, inclusiv una în domeniul eficienței energetice. Una dintre afacerile din cadrul Cool Planet este Electrifi, care transformă mașinile clasice de lux în vehicule electrice. Compania a refăcut mașini, de exemplu, pentru filmul Fast and Furious.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.